Home Divertisment Aplicaţii Activează autentificarea în doi pași pe Gmail

Activează autentificarea în doi pași pe Gmail

0

Google a lansat un update pentru autentificarea în doi pași în cazul conturilor Google. De acum, utilizatorii pot înregistra chei de securitate pe dispozitivele lor Android. Însă, dispozitivele mobile trebuie să ruleze sistemul de operare de la Android 7.0 Nougat în sus. De asemenea, acestea trebuie să utilizeze versiuni Chrome de la 70 în sus. Activează autentificarea în doi pași pe Gmail urmând pașii din link-ul de la finalul articolului.

Cheile de securitate pot fi înregistrate și pe dispozitivele macOS care folosesc versiunea Safari de la 13.0.4 în sus. Update-ul înlătură barierele pentru utilizatorii care adoptă autentificarea în doi pași (2FA) pentru a proteja conturile Google de atacurile de tip phishing. Vorbim în special de încercările de phishing personalizate/dedicate.

Activează autentificarea în doi pași și vino de hac hackerilor

Este un obstacol semnificativ pentru cei care fac phishing. De ce? Pentru că autentificarea presupune acces fizic la cheia de securitate. Aceasta cheie poate fi reprezentată fie de un smartphone, fie de un USB precum Titan Keys de la Google sau cheile de securitate hardware de la Yubico.

Un inginer Google a dezvăluit în 2018 că mai puțin de 10% dintre conturile de Gmail folosesc 2FA (autentificare în doi pași). Acest lucru se întâmplă din cauza problemelor de uzabilitate. Inclusiv în cercul de dezvoltatori, care are motive suplimentare să se protejeze, există utilizatori care nu folosesc instrumente de securitate 2FA. Din păcate, rata de adopție este extrem de mică.

Google nu vrea să forțeze utilizatorii să adopte autentificarea în doi pași pentru a nu îndepărta utilizatorii. Însă, începând cu luna ianuarie, Mozilla a solicitat tuturor dezvoltatorilor de extensii pentru browser să activeze 2FA. Scopul este să fie reduse riscurile atacurilor care au drept țintă conturile dezvoltatorilor.

Google permite inclusiv utilizatorilor iPhone să folosească dispozitivele pe post de cheie de securitate pentru conturile Google. ”Prin simplificarea înregistrării cheii de securitate, sperăm ca utilizatorii să profite de protecția pe care o primesc.”, explică Google în ultimul update.

Află totul despre autentificarea în doi pași a contului Google. Apoi, activează autentificarea în doi pași și ține hackerii la distanță de datele tale personale.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version