Home Divertisment Aplicaţii Australia cere Facebook și Google să plătească pentru știri

Australia cere Facebook și Google să plătească pentru știri

0

Australia cere Facebook și Google să plătească pentru știri. Va exista un cod de conduită obligatoriu pentru oferte de știri online.

Giganții de tehnologie sunt pe cale să se confrunte cu mai multe supravegheri guvernamentale în Australia. Țara a ordonat Comisiei sale pentru Concurență și Consumatori (ACCC) să creeze un cod de conduită obligatoriu.

Acest cod ar solicita Facebook, Google și altora să plătească redacțiile de știri atunci când folosesc conținutul lor. Codul ar impune partajarea datelor, clasarea știrilor și distribuirea veniturilor.

În caz contrar, vor exista sancțiuni pentru companiile care nu vor urma codul. Cum de altfel va exista și un proces de soluționare obligatoriu pentru orice litigiu.

Australia cere Facebook și Google să plătească pentru știri – Se va negocia un cod de conduită voluntar

Oficialii negociau un cod voluntar, dar pandemia COVID-19 și scăderea bruscă a veniturilor din publicitate au determinat trecerea la un sistem obligatoriu. ACCC a mai spus că este „puțin probabil” ca aceste companiile de tehnologie să ajungă la un acord voluntar privind plățile.

Între timp, trezorierul guvernamental Josh Frydenberg a susținut că „este corect” ca redacțiile de știri să fie plătite pentru munca pe care o depun. „Acest lucru va ajuta la crearea unui sistem echilibrat.”

O versiune a codului ar trebui să fie gata până la sfârșitul lunii iulie, deși nu este sigur când va apărea o versiune finalizată.

În mod obișnuit, Facebook și Google au refuzat să plătească pentru știri, susținând că ei nu fac decât să creeze legătura dintre platforme și știri.

Țări precum Franța au cerut firmelor de internet să plătească pentru afișarea fragmentelor de știri. Din cauza acestei decizii, Google a eliminat previzualizările știrilor. Codul Australiei s-ar putea să nu aibă efectul intenționat dacă se vor găsi alte modalități de a evita plățile.

Sperăm ca și alte state să înceapă demersurile unei necesare reglementări a giganților de tehnologie.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version