Home Divertisment Aplicaţii Facebook lansează o aplicație pentru gaming

Facebook lansează o aplicație pentru gaming

0

Facebook lansează o aplicație pentru gaming. De asemenea, aceasta va avea disponibilă o nouă funcție „Go Live”.

Twitch și YouTube nu au parte de multă concurență atunci când vine vorba de platforme de streaming pentru comunitatea de gaming. Însă, Facebook vrea să schimbe asta cu o nouă aplicație dedicată nișei de gaming.

Aplicația se va concentra în mare măsură pe comunitatea de streaming, dar va încuraja și jocurile uzuale precum Words with Friends. Aplicația, care urmează să fie introdusă pe 20 aprilie, va fi disponibilă pentru început pe dispozitivele Android. Compania intenționează să lanseze aplicația pentru dispozitive iOS de îndată ce „Apple le aprobă”, anunță The New York Times.

Odată cu creșterea vizionărilor și a transmisiilor pe durata pandemiei, compania simte că acum este momentul perfect pentru a lansa aplicația. Inițial, trebuia să fie lansată în iunie, potrivit Times, dar Facebook a mutat lansarea ​​pentru a răspunde cererii actuale.

Facebook lansează o aplicație pentru gaming

“Investiția în gaming a devenit o prioritate pentru noi, deoarece considerăm că gaming-ul este o formă de divertisment care leagă cu adevărat oamenii.”, a declarat pentru Fidji Simo, șeful aplicației Facebook. „Divertismentul nu este doar o formă de consum pasiv, ci și interactiv care aduce oamenii împreună.”

Facebook a investit în gaming de ani buni și a încercat să își construiască comunitatea de streaming prin parteneriat cu diferiți creatori și găzduind turnee eSport. În ciuda numărului mare de utilizatori, Facebook este întrecut de Twitch și YouTube când vine vorba de ore de joc vizionate.

Facebook Gaming este în creștere

Facebook Gaming a înregistrat o creștere de 210% în ore urmărite între decembrie 2018 – decembrie 2019, potrivit unui raport al StreamElements. Conținutul transmis pe Facebook a înregistrat o creștere de 6% a numărului de streameri și o creștere de 78% a numărului mediu de spectatori pe oră transmis în același interval de timp. Facebook a urmărit strategia Twitch și YouTube, prin parteneriate exclusive. Acestea au inclusiv fostul streamer Twitch Gonzalo „ZeRo” Barrios, personalitatea YouTube Corinna Kopf și fostul campion UFC, Ronda Rousey.

Cu toate acestea, Twitch și YouTube încă domină industria. Twitch a avut 61% din orele vizionate în decembrie 2019. În vreme ce, YouTube a luat încă 28% din piață. Pe locul patru se află Microsoft Mixer, care a văzut puțin sub 3% din orele petrecute urmărind transmisiuni live.

Noile instrumente ar putea ajuta Facebook să devină un puternic competitor pentru Twitch și YouTube. Facebook încearcă să facă mai ușor ca utilizatorilor săi să înceapă să facă streaming prin adăugarea unui buton „Go Live”.

Funcția „permite utilizatorilor să încarce fluxuri de alte jocuri mobile pe același dispozitiv apăsând doar câteva butoane.”, potrivit Times. Odată ce oamenii sunt live, fluxurile vor apărea pe paginile lor personale. Acest lucru facilitează vizionarea pentru prieteni și urmăritori. La fel ca YouTube și Twitch, Facebook oferă bani pentru unii dintre streamerii săi. Similar cu statutul de afiliat al lui Twitch și “Programul Partener” YouTube, „Level Up” al Facebook este conceput pentru a permite creatorilor de conținut să genereze bani.

„Oamenii urmăresc fluxuri și spun: „ Vreau să fiu streamer!”, iar cu Go Live ești literalmente la distanță de doar câteva clicuri și apoi ești live, ești un streamer.”, a spus Vivek Sharma, vicepreședintele Facebook pentru gaming.

Noile statistici arată că transmisia în direct este în plină expansiune. Facebook speră că poate răspunde cererii crescute cu această aplicație.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version