Home Smart Smartphones Xiaomi patentează un nou design al camerei

Xiaomi patentează un nou design al camerei

0

Xiaomi patentează un nou design al camerei. Cel mai recent brevet Xiaomi prezintă modulul de cameră cu display rotativ.

Următoarea frontieră în designul smartphone-urilor se referă la dispozitive pliabile care promit un ecran mai mare, fără a fi prea voluminoase. Producătorii de smartphone-uri testează diferite moduri prin care să inoveze camerele dispozitivelor mobile, dar și dimensiunea acestora.

De la slot-uri, ferestrele pop-up la punch-hole, se caută cele mai ingenioase soluții care să fie și practice, deopotrivă. Asus a experimentat, spre exemplu, cu designul camerei pivotante Zenfone 6. Samsung a încercat cu camera foto rotativă de pe Samsung A80. Acum, Xiaomi calcă pe un teren necunoscut cu noul său brevet.

Xiaomi patentează un nou design al camerei – Ce are în plan compania

91mobile a dezvăluit că Xiaomi lucrează la un modul de cameră care se răsucește pe orizontală pentru a folosi camera principală și pentru selfie. Compania a depus un brevet la Administrația Națională a Proprietății Intelectuale din China (CNIPA). Acest lucru indică faptul că modulul ar putea fi funcțional.

Panoul de afișare este împărțit în două. Astfel, o parte a afișajului principal este despărțită de cealaltă jumătate care permite configurarea camerei flexibile. Când afișajul se deplasează în spate, camera principală poate fi utilizată pentru selfie. În vreme ce, display-ul acționează ca un ecran secundar pe spate. Aspectul ecranului principal se ajustează automat pentru a se adapta funcționalității camerei.

Cum ar funcționa un astfel de dispozitiv în situații reale?

Designul este timpuriu și aduce cu sine câteva semne de întrebare. Cum ar fi, faptul că divizarea ecranului va reprezenta o piedică vizuală. De altfel, și mecanismul pivotant ar putea fi susceptibil la probleme de durabilitate și acumulare de praf în părțile expuse.

De asemenea, implementarea opțiunii de recunoașterea facială, o caracteristică comună în telefoanele 2020 va fi o reală provocare. Însă, așteptă să aflăm mai multe despre asta de la Xiaomi. Până atunci, începem să testăm cât mai multe telefoane de la producătorul chinez. Așa că, dacă ai întrebări, nu ezita să ne scrii.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version