Home Lifestyle Cultura Google lansează în România programul Eroii Internetului

Google lansează în România programul Eroii Internetului

0

Google lansează în România programul Eroii Internetului. Acesta își propune să ajute copiii să învețe să exploreze Internetul în siguranță și cu încredere. Cu ajutorul acestui program, copiii deprind cunoștințele digitale de bază, de siguranță și securitate online.

Eroii Internetului este pentru copii cu vârste școlare și părinții lor, precum și profesori. Eroii Internetului cuprinde o programă despre siguranța online, dedicată profesorilor, lecții digitale ce pot fi folosite în predare și activități ce pot fi folosite în clasă. De asemenea, platforma oferă un un ghid al familiei, care va ajuta părinții și copiii să discute, să învețe și să se gândească împreună la siguranța online.

Copii învață să distribuie prudent informații – responsabilitatea comunicării online. Învață ce ai voie să distribui și cu cine, să nu se lase păcăliți online, în principal prin a detecta ce este real și fals; cum să-și securizeze secretele (informațiile personale), conduită pe internet și cum să fie amabili, pentru a descuraja comportamentul de bullying. Dar și să fie curajoși și deschiși și să întrebe un adult atunci când întâlnesc ceva suspect pe Internet.

Copiii își pot testa cunoștințele astfel învățate în jocul Interland. Aici trebuie să străbată cu bine Tărâmul comorii, Tărâmul Amabilității, Râul Realității și Muntele Atenției. După ce au trecut cu bine fiecare provocare, vor primi o diplomă.

Programul Eroii internetului este gratuit pentru oricine

Mai mult, în cooperare cu diferiți parteneri, Google va organiza în toată țara seminarii și sesiuni de pregătire pentru profesori. Acestea vor fi în domeniile siguranței și securității online, protecției datelor personale și confidențialității, conduitei online și cunoștințe digitale.

„Spre deosebire de alte programe de siguranță online, care pun accent pe amenințări și restricții, „Eroii Internetului” se concentrează pe educarea abilităților și aptitudinilor tinerilor, încurajându-i să facă schimbări în bine în jurul lor. Vrem să-i ajutăm pe tineri,

părinți și profesori să navigheze pe Internet cât mai conștient, responsabil și în siguranță posibil.” – Elisabeta Moraru, Country Manager Google România.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version