Home Divertisment Evoluţie Donald Trump vizează companiile de social media

Donald Trump vizează companiile de social media

0
Donald Trump vizează companiile de social media

Donald Trump vizează companiile de social media. Președintele american semnează un ordin executiv care vizează platformele de socializare. Ordinul vine ca urmare a unei dispute între președintele SUA și compania Twitter.

Donald Trump vizează companiile de social media

Președintele Donald Trump a semnat joi un ordin executiv care vizează companii de tehnologie precum Facebook, Twitter și Google. De asemenea, a semnat și legea internetului, care le oferă o imunitate juridică largă față de conținutul postat de utilizatorii lor.

„Ne-am săturat de asta.”, a declarat Trump joi în Biroul Oval, înainte de a semna ordinul, potrivit publicației Los Angeles Times.

Casa Albă a emis joi ordinul executiv final. Acesta ar putea retrage protecțiile privind răspunderea platformelor în conformitate cu secțiunea 230 din Legea cu privire la Decența Comunicațiilor.

În conformitate cu secțiunea 230, companiile de internet au o imunitate largă privind răspunderea pentru conținutul pe care utilizatorii lor îl postează pe platformele sociale.

Proiectul ar deschide ușa pentru Departamentul de Comerț și Comisia Federală de Comunicații să reinterpreteze legea și să permită Comisiei Federale de Comerț să creeze un instrument pentru utilizatori. Astfel, utilizatorii o să poată raporta idei preconcepute emise în mediul online.

„Este o decizie importantă. Au un scut. Ei pot face ceea ce vor.”, a declarat Trump joi. „Nu vor avea acest scut.”

Consecințe ce ar putea exista pentru platformele de socializare

Conform ordinului, Administrația Națională de Telecomunicații și Informații are 60 de zile pentru a depune o petiție la FCC. După primirea petiției, administrația Trump solicită FCC să reinterpreteze părțile din secțiunea 230 și să decidă ce înseamnă pentru o platformă să nu acționeze cu „bună-credință” în conformitate cu dispoziția.

Trump și-a anunțat planurile de a semna acest ordin executiv după ce Twitter a verificat două dintre tweet-urile sale pentru prima dată la începutul acestei săptămâni. Tweet-urile au conținut afirmații false și înșelătoare cu privire la votul prin e-mail și fraudarea alegerilor, iar Twitter le-a etichetat cu un link care duce utilizatorii la informarea suplimentară despre această problemă.

Twitter a adresat decizia într-un tweet joi seară. „Acest EO este o abordare reacționară și politizată a unei legi de referință.”, se argumentează în tweet.

„#Section230 protejează inovația americană și libertatea de exprimare și este bazată pe valori democratice. Încercările de a o eroda unilateral amenință viitorul discursului online și libertățile Internetului.”

Facebook a făcut o declarație care se opune ordinului

Liz Bourgeois, purtător de cuvânt al Facebook, a declarat joi:

“Facebook este o platformă pentru opinii diverse. Credem în protejarea libertății de exprimare în serviciile noastre, protejând în același timp comunitatea noastră împotriva conținutului dăunător, inclusiv a conținutului menit să împiedice alegătorii să își exercite dreptul de vot.

Aceste reguli se aplică tuturor. Abrogarea sau limitarea secțiunii 230 va avea efect opus. Va restricționa mai mult discursul online, nu mai puțin. Expunând companiile la potențialele răspunderi pentru tot ceea ce spun miliarde de oameni din întreaga lume, acest lucru ar penaliza companiile care aleg să permită un discurs controversat și să încurajeze platformele să cenzureze orice ar putea jigni pe oricine.”

Într-un interviu acordat Fox News, Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook a declarat că nicio companie privată nu ar trebui să acționeze ca „arbitrul adevărului” și că platformele de socializare, în special cele precum Facebook și Twitter, „nu ar trebui să fie în situația de a face acest lucru”.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version