Home Divertisment Evoluţie Mark Zuckerberg intervine în disputa dintre Trump și Twitter

Mark Zuckerberg intervine în disputa dintre Trump și Twitter

0
Mark Zuckerberg intervine în disputa dintre Trump și Twitter

Mark Zuckerberg intervine în disputa dintre Trump și Twitter. Zuckerberg a spus că este greșit să devină companiile „arbitrul adevărului”.

Mark Zuckerberg intervine în disputa dintre Trump și Twitter

Mark Zuckerberg a avut ceva de spus în ceea ce privește disputa dintre Twitter și Donald Trump asupra deciziei de a verifica veridicitatea tweet-urile sale. Într-un interviu acordat Fox News, Zuckerberg a repetat că nu crede că platformele de socializare ar trebui să devină „arbitrul adevărului”.

„Avem o politică diferită de Twitter în acest sens.”, a spus Mark Zuckerberg. „Cred cu tărie că Facebook nu ar trebui să fie arbitrul adevărului pentru tot ceea ce spun oamenii online. Cred că, în general companiile private sau în special aceste platforme de socializare, nu ar trebui să fie în situația de a face acest lucru.”

Jack Dorsey îi răspunde lui Zuckerberg

CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, a răspuns într-o serie de tweet-uri. „Vom continua să evidențiem informații incorecte sau contestate despre alegeri la nivel global. Și vom recunoaște și ne vom asuma orice greșeli pe care le facem.

Acest lucru nu ne face un arbitru al adevărului. Intenția noastră este să evidențiem declarații contradictorii și să arătăm informațiile în dezbatere, astfel încât oamenii să poată judeca pentru ei înșiși. O mai mare transparență din partea noastră este esențială, astfel încât oamenii să poată vedea în mod clar motivul din spatele acțiunilor noastre”.

Ulterior, Twitter a etichetat alte sute de tweet-uri cu etichete de verificare a veridicității, potrivit publicației New York Times.

Mark Zuckerberg intervine în disputa dintre Trump și Twitter – Puncte de vedere diferite

În același interviu, Zuckerberg a spus că el consideră că Facebook are o istorie „mai puternică” în apărarea libertății de exprimare decât alte companii. Însă, nu a furnizat dovezi pentru a susține această afirmație. Facebook lucrează cu zeci de organizații de verificare a veridicității. Însă, nu permite verificarea afirmațiilor politicienilor. O politică care a fost criticată pe scară largă.

Twitter nu a pus limite pe tweet-urile lui Trump despre frauda electorală și nu le-a făcut mai puțin vizibile. În schimb, compania a adăugat o etichetă. Aceasta le spune utilizatorilor „să obțină informațiile” despre buletinele de vot prin poștă și au legat etichetele de publicațiile care au verificat acele revendicări. Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat că etichetele au fost adăugate deoarece comentariile au fost „potențial înșelătoare”.

Critica lui Zuckerberg vine în condițiile în care Trump a semnat un ordin executiv. Vor exista noi restricții în ceea ce privește modul în care platformele de socializare moderează conținutul. Nu este clar cum va fi executată comanda sau cât de mare va fi impactul în cele din urmă.

CEO-ul Facebook, care a avut o cină privată cu președintele anul trecut, a declarat că nu crede că este „reacția potrivită” de a pune limite companiilor de social media. „În general, cred că un guvern care alege să cenzureze o platformă, pentru că este îngrijorat de cenzură, nu pare a avea reacția potrivită.”, a spus el.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version