Home Divertisment Aplicaţii Zoom a răspuns la solicitarea guvernului chinez

Zoom a răspuns la solicitarea guvernului chinez

0
Zoom a răspuns la solicitarea guvernului chinez

Zoom a răspuns la solicitarea guvernului chinez, declarând că a închis trei conturi la solicitarea acestuia. Conturile au fost create în scopul organizării de memoriale pentru victimele din Piața Tiananmen din 4 iunie 1989.

Zoom a răspuns la solicitarea guvernului chinez

După informațiile publicate de Axios, conturile lui Lee Cheuk-Yan, Wang Dan și Zhou Fengsuo au fost închise. Ele au fost închise ca urmare a planificării și organizării unor evenimente de comemorare a masacrului din Piața Tiananmen.

Conform companiei Zoom, aceasta a fost notificată de guvernul chinez cu privire la patru mari conferințe de comemorare. Evenimentele au fost promovate pe social media. Guvernul chinez a cerut ca Zoom să închidă conferințele și conturile gazdă. Ca răspuns la solicitarea guvernului chinez, Zoom a stabilit că trei dintre cele patru conferințe anunțate includ participanți din China continentală. Conturile distribuiau informații sau discutau evenimente care erau ilegale în conformitate cu legislația chineză.

Zoom a răspuns la solicitarea guvernului chinez: Zoom a închis acele conferințe

De asemenea, compania a suspendat conturile gazdă, care erau situate în Hong Kong și S.U.A. În declarația sa, reprezentanții Zoom au justificat decizia prin incapacitatea companiei de a bloca participanții în funcție de țară. „Am fi putut anticipa această nevoie”, a recunoscut compania.

Pentru a corecta eroarea, Zoom a spus că va „dezvolta o tehnologie, în următoarele câteva zile, care ne va permite să eliminăm sau să blocăm la nivel de participant pe baza geolocației. Acest lucru ne va permite să respectăm cererile din partea autorităților locale, atunci când acestea determină că activitatea de pe platforma noastră este ilegală în granițele lor. Cu toate acestea, vom putea, de asemenea, să protejăm aceste conversații pentru participanții din afara acestor granițe, unde activitatea este permisă. „

Zoom a atribuit decizia sa de acceptare a solicitării guvernului chinez ca fiind o urmare a activității sale de companie internațională. „Sperăm că, într-o bună zi, guvernele care construiesc bariere pentru a-și deconecta oamenii de la lume și de a-i deconecta unii de alții,  vor recunoaște că acționează împotriva propriilor lor interese, precum și a drepturilor cetățenilor lor și a întregii umanități”, a spus compania. „Realitatea este că Zoom are activități în mai mult de 80 de țări și continuă să se extindă, ceea ce necesită respectarea legilor locale, chiar dacă Zoom încearcă să promoveze schimbul deschis de idei.”

Nu este pentru prima dată când Zoom este pus sub semnul întrebării

Nu este prima dată când s-a pus sub semnul întrebării politicile de confidențialitate și securitate ale Zoom. Sau relația puțin prea confortabilă a companiei cu guvernul chinez. De asemenea, compania a fost sub presiune pentru dirijarea unor apeluri prin China.  La acel moment compania a spus că a fost o greșeală.

Zoom a recunoscut că o mare parte din dezvoltarea tehnologiei sale este realizată în China. De asemenea, preocupările de securitate din partea guvernelor sunt to mai mari. Taiwan și India au interzis aplicația pentru a fi utilizată în scopuri guvernamentale. Guvernul SUA și Ministerul Afacerilor Externe al Germaniei restricționează și ele utilizarea aplicației în scop guvernamental.

În ciuda tuturor problemelor de securitate și a criticilor, aplicația Zoom este în creștere. Acum numără peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor sale de videoconferință.

Zoom a răspuns la solicitarea guvernului chinez

Declarația completă a companiei:

Sperăm că într-o bună zi, guvernele care construiesc bariere pentru a-și deconecta oamenii de la lume și de a-i deconecta unii de alții, vor recunoaște că acționează împotriva propriilor interese, precum și a drepturilor cetățenilor lor și a întregii umanități. Realitatea este că Zoom are activități în mai mult de 80 de țări și continuă să se extindă, ceea ce necesită respectarea legilor locale, chiar dacă Zoom încearcă să promoveze schimbul deschis de idei. „

Articolele recente din mass-media despre acțiunile adverse pe care le-am întreprins față de Lee Cheuk-yan, Wang Dan și Zhou Fengsuo pun în discuție angajamentul nostru de a fi o platformă pentru un schimb deschis de idei și conversații. Pentru a clarifica, conturile lor au fost restabilite. De acum înainte, vom avea un nou proces de gestionare a situațiilor similare.

Vom fi mai buni, pentru că ne străduim să facem Zoom cel mai sigur și de încredere mod de a reuni oamenii.

Informații cheie

În luna mai și la începutul lunii iunie, guvernul chinez ne-a informat asupra patru mari conferințe publice de comemorare pe Zoom, în 4 iunie, care au fost promovate pe social media, inclusiv detalii despre conferințe. Guvernul chinez ne-a informat că această activitate este ilegală în China și a cerut ca Zoom să încheie conferințele și conturile gazdă.

Nu am furnizat guvernului chinez informații despre utilizator sau conținutul conferinței. Nu avem un backdoor care să permită cuiva să intre într-o conferință fără să fie vizibil.

Pentru una dintre conferințe, chiar dacă autoritățile chineze au solicitat să luăm măsuri. Am ales să menținem conferința pentru că nu a avut participanți din China continentală.

Pentru două dintre cele patru întâlniri, o echipă Zoom cu sediul în SUA a examinat metadatele conferinței (cum ar fi adresele IP) în timp ce aceasta era în desfășurare și a confirmat un număr semnificativ de participanți din China continentală.

Pentru a patra situație, guvernul chinez ne-a arătat o invitație de social media pentru o reuniune viitoare care face referire la un eveniment de comemorare din 4 iunie și a cerut să luăm măsuri. Autoritățile chineze ne-au notificat despre o conferință prealabilă în cadrul acestui cont, considerată ilegală. O echipă Zoom din Statele Unite a confirmat prezența participanților din China continentală la acea conferință anterioară.

Zoom nu are în prezent capacitatea de a îndepărta participanții specifici dintr-o conferință sau de a bloca participanții dintr-o anumită țară de a se alătura unei conferințe. Ca atare, am luat decizia de a încheia trei dintre cele patru conferințe. Am suspendat sau încheiat conturile gazdă asociate cu cele trei conferințe.

Cum putea reacționa mai bine

Ne străduim să limităm acțiunile doar la cele necesare pentru a respecta legile locale. Răspunsul nostru nu ar fi trebuit să aibă un impact asupra utilizatorilor din afara Chinei continentale. Am făcut două greșeli:

Am suspendat sau am încheiat conturile gazdă, unul în SAR-ul din Hong Kong și două în Statele Unite. Am reinstalat aceste trei conturi gazdă.

Am închis conferințele în loc să blocăm participanții pe țară. În prezent nu avem capacitatea de a bloca participanții după țară. Am fi putut anticipa această nevoie. În timp ce ar fi existat repercusiuni semnificative, am fi putut de asemenea să menținem conferințele.

Acțiuni pe care le întreprindem

În continuare Zoom nu va permite solicitărilor guvernului chinez să afecteze pe nimeni în afara Chinei continentale.

Zoom dezvoltă tehnologie, în următoarele câteva zile, care ne va permite să eliminăm sau să blocăm la nivel de participant pe baza geografiei. Acest lucru ne va permite să respectăm cererile din partea autorităților locale atunci când acestea determină că activitatea de pe platforma noastră este ilegală în granițele lor; cu toate acestea, vom putea, de asemenea, să protejăm aceste conversații pentru participanții din afara acestor granițe în care activitatea este permisă.

Îmbunătățim politica noastră globală pentru a răspunde acestor tipuri de solicitări. Vom prezenta această politică ca parte a raportului nostru de transparență, care va fi publicat până la 30 iunie 2020.

În plus față de conectarea oamenilor pentru afaceri, educație, asistență medicală și alte eforturi profesionale, în timpul acestei pandemii globale Zoom a devenit platforma pe care oamenii din întreaga lume o aleg pentru conexiunea umană. Compania Zoom este mândră de rolul pe care îl joacă la nivel global. Și susține pe deplin schimbul deschis de idei și conversații care reunesc comunitățile pentru a se întâlni, organiza, colabora și sărbători.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version