Home Review Review Samsung Galaxy Z Fold 2 după 2 săptămâni

Review Samsung Galaxy Z Fold 2 după 2 săptămâni

0

Există produse care îți plac, pe care ți le dorești, dar care nu ți se potrivesc neapărat. Știți voi, o rochie superbă din mătase care are un croi ce nu ți se potrivește sau un accesoriu deosebit din argint, dar tu ești fan aur. Ei bine, așa e și cu telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 2. Anul trecut am testat Galaxy Fold și mi-a plăcut destul de mult. Însă, nu la fel de mult cum mi-a plăcut anul acesta Z Fold 2.

Pentru Galaxy Fold am avut mai bine de o lună de zile timp să îl utilizez. În timp ce, Z Fold 2 l-am folosit timp de 2 săptămâni. Pentru că diferențele dintre primul model și noul model nu sunt semnificative, mi-a fost suficient timpul de testare să realizez ce îmi place și ce nu. Astfel că, acest articol va fi mai degrabă un feedback subiectiv decât un review pentru un produs inovativ.

Am stabilit încă de anul trecut că telefoanele pliabile nu sunt pentru oricine. V-am explicat acest argument inclusiv într-un video dedicat pe canal. Însă, preventiv reiau ideea și aici, dacă nu aveți timp să alocați și altor materiale. Telefoanele precum Z Fold 2 se adresează utilizatorilor care vor să dețină cea mai nouă tehnologie de pe piață. Se adresează celor care vor să fie diferiți, pentru ei telefonul este un statement, iar buget nu este niciodată o problemă.

Samsung Galaxy Z Fold 2

Dacă locuiești cu chirie, ai un salariu mediu pe economie și încă îți mai trimit părinții pachet ca în facultate, nu ești utilizatorul care să dea bani pe un astfel de telefon. Dacă administrezi un business, facturile la întreținere sunt ultima ta grijă, iar când mergi la o întâlnire telefonul trebuie să vorbească pentru tine, poate ți-ar trebui un Z Fold 2.

Samsung Z Fold 2 nu e pentru mine, dar știu cui i s-ar potrivi

Deși îmi place extrem de mult noul Fold de la Samsung, nu văd potrivit să mi-l cumpăr. În plus, îi lipsesc câteva lucruri pe care la Galaxy Note20 Ultra 5G le am. Îi lipsesc rezistența la apă și praf și stylus-ul pe care îl folosesc destul de mult.

Construcția Z Fold 2 este mult mai solidă și mai elegantă decât a telefonului Fold original. Samsung a acordat o atenție și mai mare la detalii, la finisaje, la culori. În special dacă pui mâna pe un Z Fold 2 în nuanța Mystic Bronze, o să înțelegi ce spun. Marginile curg fluid și îmbracă ecranul secundar, iar pentru a proteja ecranul pliabil la utilizări pe termen lung, producătorul a adăugat inclusiv un set de garnituri pentru atenuarea șocului la pliere.

Încă sunt între dorința de a nu avea deloc ecran secundar și de a-l accepta așa cum e. În unele situații, precum pentru apelări urgente, se potrivește. În alte situații, mai ales cele legate de protecție, mai bine nu ar exista. Oricum, dacă ne referim strict la design, de data asta e ce trebuie. Afișajul nu mai este trunchiat, nu mai ai spații negre pe care nu se afișează conținutul.

Când folosești ecranul secundar al Z Fold 2, nu te mai frustrează că iconițele sunt înghesuite. Marginile telefonului sunt deosebite, cu un aspect mat care nu mai adună amprente. În plus, senzorul de amprentă este ceea ce îmi doream încă de anul trecut, integrat într-un buton, cum avem și pe Galaxy Z Flip.

Cât despre ecranul pliabil de pe Samsung Galaxy Z Fold 2

Mi se pare mult mai luminos. De asemenea, parcă plierea acestuia se face până la capăt, ceea ce face ca dunga de pe mijloc să fie prea puțin sesizabilă. Mai ales dacă ești în pat seara și te uiți la seriale de pe telefon, nu o să sesizezi locul de pliere. Și dacă citești cărți online, la fel, dunga de pe mijlocul ecranului nu deranjează.

Raportul de afișare al conținutului încă nu diferă de cel de pe un smartphone standard. În continuare ai marginile negre sus și jos, iar asta nu cred că se va schimba prea curând. Trebuie să ținem cont că producătorul a adus tehnologia de pliere a ecranului pe piață, iar dezvoltatorii de conținut trebuie să adapteze conținutul.

Ce poți să faci pentru a scăpa de marginile negre este să dai la full conținutul. Poți face asta atât pe Netflix, cât și pe YouTube. Însă, această decizie va trunchia puțin din conținut și e un compromis pe care îl faci. Însă, ce pot garanta este că pe vizionare seriale este tot ce ți-ai putea dori.

Dacă îți place să urmărești filme de pe telefon, un Z Fold 2 sigur te va cuceri. Calitatea video este una extrem de bună, dar nici sunetul nu se lasă mai prejos. Ai două speakere foarte puternice de la AKG, iar de multe ori nu vei folosi volumul la 100%.

Samsung Galaxy Z Fold 2, în loc de un smartphone, plus o tabletă

Dacă utilizezi o tabletă pentru muncă sau divertisment, Z Fold 2 o poate înlocui. Astfel, va înlocui și smartphone-ul. Asta pentru că, spre deosebire de oricare alt telefon de pe piață, dispozitivele pliabile pot să fie și veritabile tablete.

Desigur, nu poate înlocui o tabletă de peste 10 inch. Însă, chiar și așa, spațiul disponibil pentru multi-tasking e destul de generos.

Dacă aș fi un manager la o corporație, personal aș folosi Z Fold 2. Aș renunța la tabletă, aș renunța la smartphone-ul convențional și aș adopta un telefon-tabletă. Astfel, nu aș mai purta după mine atât telefonul, cât și tableta, să am la ce să port de grijă.

Unii probabil veți spune că tableta are baterie generoasă, de multe ori de la 8000 mAh în sus. Ei bine, e drept că e mult mai mare și oferă o autonomie mai bună decât bateria de 4500 mAh de pe Z Fold 2. Însă, revenim la micile compromisuri pe care vrei să le faci pentru portabilitate, greutate și o grijă în plus.

Z Fold 2 are o autonomie destul de bună

În cele 10 zile de testare am încărcat telefonul de 3 ori. Am folosit numai încărcare wireless, am și uitat de când nu am mai încărcat un telefon la priză. Am urmărit seriale pe Netflix, dar și conținut pe YouTube. Am stat pe platformele de social media și tot nu am încărcat telefonul mai devreme de peste 2 zile. Desigur, consumul energiei depinde de stilul de utilizare al fiecărei persoane în parte.

Dacă te uiți la seriale de dimineață până seara sau te joci, clar bateria se va descărca extrem de repede. Ecranul este cel mai mare consumator de energie, prin urmare bateria se va descărca mult mai repede.

Camera Samsung Galaxy Z Fold 2

Întrucât contextul pandemic ne limitează destul de mult ieșirile din casă, nu am apucat să testez prea mult camerele. Am realizat câteva fotografii prin casă, în diferite condiții de iluminare. Dacă te pricepi cât de cât la fotografie, cu siguranță obții rezultate bune cu camera Z Fold 2. Însă, nu te aștepta să rupă norii.

Camera Z Fold 2 este la fel cu cea de pe Note20, dacă ai apucat să îl testezi sau să îl folosești. Oricum, cred că e foarte important cât preț pui tu pe camera unui telefon, pentru că s-ar putea să ți se pară că e fix ce trebuie. Într-o lună normală, fără restricii, realizez peste 1000 de fotografii. Nu sunt forograf de meserie, dar pun mare preț pe amintiri. Și chiar dacă nu prea postez poze pe rețelele social media, vă asigur că am cu miile stocate pe NAS.

Formatul 4:3 nu prea văd în ce scenarii l-ai putea folosi momentan. De asta, de multe ori e bine să setezi 16:9 înainte să fotografiezi ceva. Dacă folosești camera telefonului cu dispozitivul pliat, nu e cazul să îți mai faci probleme.

Un telefon ideal pentru multi-tasking

Pentru work from home, e ideal să lucrezi de pe un astfel de telefon. Tastatura este mult mai mare, ceea ce te ajută să tastezi mult mai repede. Poți deschide mai multe aplicații în același timp, ceea ce te ajută să fii mai productiv.

Spre exemplu, dacă ai primit un email și trebuie să creezi o propunere de colaborare pe marginea lui, îl ții deschis pe jumătate de ecran, iar pe cealaltă dezvolți propunerea, în special când lucrezi din fotoliu sau din pat te ajută acest suport.

Îi lipsește, cum spuneam anterior, un S Pen. Ceea ce găsești atât la Note20 Ultra 5G, cât și la o tabletă Tab S7. Așa că, din acest punct de vedere, fiecare utilizator trebuie să analizeze dacă vorbim de un minus sau nu. Poate anul viitor vom vedea și un Fold cu S Pen. Mai ales, că auzim zvonuri cum că seria Note se va combina cu seria S, iar Fold va primi și el S Pen. Însă, vom trăi și vom vedea.

În linii mari, cam acestea sunt impresiile mele despre Samsung Galaxy Z Fold 2. Dacă mai aveți întrebări, nu ezitați să îmi scrieți în comentarii.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version