Home Servicii HarmonyOS pare să fie o versiune dezvoltată pe Android

HarmonyOS pare să fie o versiune dezvoltată pe Android

0

HarmonyOS pare să fie o versiune dezvoltată pe Android. Ars Technica a aruncat o privire în „noul” sistem de operare Huawei.

HarmonyOS pare să fie o versiune dezvoltată pe Android

HarmonyOS este alternativa la sistemul de operare Android a Huawei. Acesta a fost creat după ce compania a fost interzisă în SUA și a pierdut licența pentru Android. Se pare că în realitate sistemul de operare este mai puțin o alternativă nouă și mai mult o versiune bazată pe Android 10. Potrivit unui raport al lui Ron Amadeo la Ars Technica, altenativa de la Huawei este făcută în grabă și este bazată pe sistemul Android.

HarmonyOS a fost inițial prezentat ca un sistem de operare complet distinct de Android și iOS. Anunțul a venit ca o promisiune că pierderea accesului la companiile din SUA nu va împiedica Huawei să inoveze. Însă, experiența lui Amadeo cu versiunea beta a sistemului de operare evidențiază câteva descoperiri dezamăgitoare.

Emulatorul rulează de pe serverele Huawei și este accesibil numai dezvoltatorilor aprobați de Huawei. De asemenea, toată documentația este în mandarină. Pentru a obține acces ca dezvoltator este necesară o verificare a istoricului ce durează două zile. Verificarea presupune trimiterea copiilor pașaportului, ID-ului personal și cardului de credit către Huawei.

Sistemul de operare beta nu rulează în emulatorul său, ci este transmis cel mai probabil, în stil Google Stadia, de pe un telefon care rulează beta în China. Cel mai important, HarmonyOS pare a fi o ramificare a Android 10, dacă înlocuiești cuvântul „Android” cu „Harmony”.

Este posibil ca HarmonyOS să fie popular în China. Însă, noul sistem de operare pare a fi o continuare a skin-ului EMUI de la Huawei cu acces potențial mai lent la actualizările Android prin Open Source Android Project. Astfel, există un impediment major în utilizarea acestuia oriunde altceva.

Sistemul de operare ar putea fi suficient de bun pentru a mulțumi guvernul SUA și a satisface autoritățile chineze. Însă editările rapide ale textului și procesul de aplicare invaziv nu fac din acesta un sistem de operare optim.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version