Home Divertisment Aplicaţii Instagram dezactivează conturile care incită la ură

Instagram dezactivează conturile care incită la ură

0

Instagram dezactivează conturile care incită la ură. Compania își întărește poziția cu privire la discursurile de incitare la ură.

Instagram dezactivează conturile care incită la ură

Instagram a anunțat că va începe dezactivarea conturilor utilizatorilor care trimit în mod repetat mesaje de ură. Cei care sunt la prima abatere nu vor putea trimite mesaje pentru o perioadă de timp nedefinită. Însă, dacă reiau comportamentul de incitare la ură, contul lor va fi dezactivat.

„De asemenea, vom dezactiva conturile noi create pentru a trece de restricțiile noastre de mesagerie și vom continua să dezactivăm conturile pe care le găsim create doar pentru a trimite mesaje abuzive”, se arată într-o postare pe blogul Instagram.

Politica Instagram privind discursul de incitare la ură interzice atacurile asupra persoanelor bazate pe caracteristici protejate. Acest lucru include rasa sau religia, precum și „forme mai implicite ale discursurilor de incitare la ură”. Instagram spune că va coopera și cu forțele de ordine atunci când este necesar.

Această actualizare vine în urma unui incident din Marea Britanie în care câțiva fotbaliști au fost vizați de abuzuri rasiste pe Instagram după ce au pierdut un meci. Prințul William, care este și președintele Asociației de Fotbal din Anglia, a emis o declarație în care spunea că „abuzul rasist – fie pe teren, în tribune sau pe rețelele sociale – este demn de dispreț și trebuie să se oprească acum”.

Patru cluburi de fotbal au emis, de asemenea, o declarație împotriva abuzului. Primarul din Greater Manchester a pus presiune pe rețelele sociale să contribuie la reducerea acestuia. Această actualizare procedurală ar putea descuraja oamenii să trimită un mesaj de ură. Desigur, va funcționa și dacă Instagram continuă să dezactiveze rapid conturile pe măsură ce apar.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version