Home Servicii News Showcase de la Google este lansat în Marea Britanie

News Showcase de la Google este lansat în Marea Britanie

0

News Showcase de la Google este lansat în Marea Britanie și Argentina. Google plătește acum 450 de site-uri pentru a oferi conținut gratuit.

News Showcase de la Google este lansat în Marea Britanie

News Showcase este un program în care gigantul de tehnologie plătește pentru conținutul de știri de la editori. În Marea Britanie, serviciul acoperă peste 120 de publicații, în timp ce  în Argentina acoperă 40 de publicații. News Showcase a fost lansat în Germania și Brazilia anul trecut și în Australia săptămâna trecută. Astăzi include conținut de la peste 450 de publicații din întreaga lume.

În Marea Britanie, publicațiile disponibile prin intermediul serviciului includ Reuters, Financial Times, The Independent, New Statesman și The Telegraph. În secțiunea de întrebările frecvente de la Google apare că editorilor li se plătește o taxă lunară pentru a livra conținut în acest program, precum și pentru accesul la conținutul cu plată.

Săptămâna trecută, News Showcase a fost lansat în Australia. Țară în care Google se află într-o situație complicată cu parlamentarii australieni. Parlamentul Australiei vrea să stabilească noile reguli care ar putea să oblige platformele să plătească editorii de știri pentru conținutul lor.

Google a amenințat recent că își va scoate motorul de căutare din țară dacă va intra în vigoare Codul de Negociere pentru Mass-Media. Săptămâna trecută, premierul australian Scott Morrison a spus că a purtat discuții „constructive” cu CEO-ul Google, Sundar Pichai, cu privire la noile reguli.

Deși șapte editori australieni s-au alăturat programului, acoperind peste 25 de publicații, The Guardian raportează că publicația Nine, a ales să nu negocieze cu Google până când nu va fi introdus noul cod.

Facebook are o inițiativă de știri similară

Inițiativa implică plata editorilor pentru a-și licenția conținutul sub forma filei News. Aceasta este o secțiune a serviciului care include un mix de știri curate și personalizate.

După lansarea în SUA, News a sosit recent în Marea Britanie. Similar cu News Showcase, serviciul implică plata Facebook către anumiți editori selectați pentru a licența conținut.

Dincolo de Marea Britanie și Argentina, Google spune că se pregătește și să lanseze News Showcase în Franța, Canada și Japonia.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version