Home Divertisment Aplicaţii Datele a 533 de milioane de utilizatori Facebook afectate

Datele a 533 de milioane de utilizatori Facebook afectate

0

Datele a 533 de milioane de utilizatori Facebook afectate. Datele personale circula în spațiul online încă din ianuarie.

Datele a 533 de milioane de utilizatori Facebook afectate

Se pare că hackerii ar fi distribuit o cantitate masivă de date personale pe Facebook în ianuarie. Potrivit Business Insider, cercetătorul în securitate Alon Gal a descoperit că un utilizator de pe un forum de hacking a publicat întregul set de date. Astfel, expunând detaliile a aproximativ 533 de milioane de utilizatori Facebook. Datele includ numere de telefon, date de naștere, adrese de e-mail și locații, printre alte informații revelatoare.

Aproximativ 32 de milioane dintre utilizatori sunt din SUA, în timp ce 11 milioane provin din Marea Britanie și alte 6 milioane provin din India.

Gal a văzut prima dată datele în ianuarie, când utilizatorii Telegram puteau plăti pentru a căuta în baza de date. Se pare că hackerii ar fi profitat de un defect pe care Facebook l-a remediat în august 2019 și se pare că informațiile sunt dinaintea acestei remedieri. Utilizatorii nu vor întâmpina probleme dacă sunt relativ nou-veniți sau dacă au schimbat detaliile cheie după soluționarea defectului. Cu toate acestea atacul lasă în continuare multe persoane vulnerabile.

După cum a remarcat Gal, Facebook nu poate face mare lucru atunci când datele sunt deja în circulație deși defectul aferent nu mai este o problemă. Rețeaua socială ar putea notifica însă utilizatorii afectați și există presiuni asupra companiei pentru a avertiza utilizatorii afectați. Astfel, utilizatorii să poată urmări eventualele apeluri spam și fraude.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version