Home Servicii Marea Britanie aduce o unitate specială pentru Big Tech

Marea Britanie aduce o unitate specială pentru Big Tech

0

Marea Britanie aduce o unitate specială pentru Big Tech. DMU lucrează din „umbră”, până primește puterile legislative depline.

Marea Britanie aduce o unitate specială pentru Big Tech

După cum a promis la sfârșitul anului trecut, Marea Britanie a introdus o nouă unitate. Aceasta este însărcinată să țină în frâu companiile Big Tech, precum Facebook și Google. Unitatea Piețelor Digitale (DMU) face parte din autoritatea de reglementare a concurenței din țară. DMU va introduce un nou cod de conduită care pune limite activităților firmelor tehnologice dominante.

Deocamdată, această unitate funcționează din „umbră” înainte de punerea în aplicare a legislației care îi conferă puterile depline. Asta înseamnă că, în forma sa actuală, nu poate efectua unele dintre acțiunile inițial propuse. Momentul în care i se va acorda puterea legală completă rămâne neclar, guvernul susținând că va legifera „de îndată ce timpul parlamentar va permite”.

DMU ar putea fi în cele din urmă potrivită pentru a bloca activitățile companiilor Big Tech pe care le consideră dăunătoare. De asemenea, ar putea să amendeze companiile care nu respectă condițiile sale. Printre puterile acordate în noul cod intră oferirea consumatorilor a controlului asupra datelor lor. De asemenea, include și eliminarea barierelor care îngreunează utilizarea platformelor rivale.

În prezent, se examinează modul în care noul cod poate fi aplicat în practică pentru a reglementa relația dintre serviciile online și companiile care se bazează pe acestea pentru a face publicitate produselor sau a ajunge la clienți. Secretarul digital al Regatului Unit a cerut DMU să analizeze în mod specific modul în care directivele ar putea contribui la crearea unor termeni mai rezonabili pentru furnizorii de conținut, cum ar fi editorii de știri.

Atât Facebook, cât și Google au fost blocate într-o luptă de lungă durată, cu mijloacele de informare în masă pentru compensarea echitabilă a articolelor care apar pe paginile utilizatorilor și în rezultatele căutării.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version