Home Divertisment Aplicaţii Irlanda investighează scurgerea de date de pe Facebook

Irlanda investighează scurgerea de date de pe Facebook

0

Irlanda investighează scurgerea de date de pe Facebook. Datele scurse sunt din 2019, însă recent au ajuns în atenția autorităților.

Irlanda investighează scurgerea de date de pe Facebook

Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda (DPC) investighează scurgerea recentă a unui set de date ale utilizatorilor Facebook. Acestea datează din 2019. În aprilie a ieșit la iveală faptul că cineva de pe un forum de hacking a făcut public setul de date. Astfel, expunând informațiile personale a 533 de milioane de utilizatori Facebook în 106 țări.

Detaliile includ numerele de telefon, data nașterii, adresele de e-mail, locațiile și multe altele. Sursa scurgerii este o eroare Facebook corectată în august 2019.

„DPC, având în vedere informațiile furnizate de Facebook Irlanda cu privire la această chestiune până în prezent, este de părere că una sau mai multe dispoziții din GDPR și / sau Legea privind protecția datelor din 2018 ar fi putut fi și / sau sunt încălcate în relația cu datele personale ale utilizatorilor Facebook ”, a declarat agenția.

Anunțul vine după ce Didier Reynders, comisarul UE pentru justiție, a scris pe Twitter că a vorbit cu DPC despre scurgeri. Multe companii internaționale care își operează sediul european în afara Irlandei. Însă, de cele mai multe ori revine agenției să investigheze potențialele infracțiuni ale GDPR în numele UE.

„Cooperăm pe deplin cu DPC în ancheta sa, care se referă la caracteristici care facilitează găsirea și conectarea cu prietenii prin serviciile noastre”, a declarat un purtător de cuvânt pentru Facebook. „Aceste caracteristici sunt comune pentru multe aplicații și noi așteptăm cu nerăbdare să le explicăm și protecțiile pe care le-am pus în aplicare ”.

Facebook nu intenționează să anunțe oamenii despre această ultimă eroare în securitate. Din perspectiva companiei, există un argument potrivit căruia datele sunt „vechi”. Dar oamenii își schimbă e-mailurile și numerele de telefon rareori.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version