Home Divertisment Aplicaţii Google activează implicit autentificarea în doi pași

Google activează implicit autentificarea în doi pași

0

Google activează implicit autentificarea în doi pași. Va fi necesar doar să atingi o notificare pentru a-ți confirma identitatea.

Google activează implicit autentificarea în doi pași

Este Ziua Mondială a Parolelor și Google marchează prilejul, subliniind modul în care parolele nu sunt suficiente pentru a securiza conturile și datele. Compania pune un accent mai mare pe autentificarea în doi pași (pe care o numește verificare în doi pași sau 2SV). Astfel, compania va activa în mod implicit funcția pe conturile Google.

Persoanelor care au configurat deja 2SV li se va cere să își confirme identitatea atingând o notificare pe telefon. Compania spune că în curând va începe să activeze automat 2SV pentru toți utilizatorii. Desigur, atâta timp cât contul lor Google este configurat în mod corect. Utilizatorii pot verifica dacă se aplică în cazul lor prin intermediul Security Checkup Google. Utilizatorii vor avea opțiunea de a renunța la funcție, dar poate că nu este cel mai bun mod de acțiune.

Aceasta este o extindere a unei funcții de autentificare pe care Google o are de ceva timp. S-ar putea să solicite confirmarea identității cu o notificare Android sau prin aplicația Smart Lock, Gmail sau Google pe iPhone, atâta timp cât utilizatorul este conectat la același cont.

Atingerea unei notificări este cu siguranță o soluție mai ușoară față de introducerea unui cod. De asemenea, Google spune că este mai sigur decât alte metode 2SV. Deși acest lucru funcționează numai pentru conturile Google, este recomandat ca utilizatorii să utilizeze autentificarea în doi factori pentru fiecare cont care îl acceptă.

Parolele nu sunt însă în întregime parte din trecut. Într-o postare pe blog care anunța modificarea 2SV, Google a menționat că are un manager de parole securizat pentru Chrome, Android și iOS care poate completa complet detaliile de conectare pe site-uri și aplicații. Managerul de parole Google este gratuit, ușor de utilizat și mai bun decât nimic.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version