Home Smart Smartphones Samsung anunță senzorul de 200 megapixeli pentru smartphone

Samsung anunță senzorul de 200 megapixeli pentru smartphone

0
Samsung anunță senzorul de 200 megapixeli pentru smartphone

Samsung anunță senzorul de 200 megapixeli pentru smartphone, cel mai mare senzor creat vreodată. ISOCELL HP1 are 0,64 μm pixeli și poate colecta 16 dintre aceștia simultan. Este echivalentul unui senzor de 12,5 megapixeli cu 2,56 μm pixeli.

Samsung numește tehnologia folosită de HP1 drept „ChameleonCell”. Setarea patru pe patru de 12,5 megapixeli este destinată utilizării cu lumină scăzută. Dar poate captura și fotografii cu rezoluție completă de 200 megapixeli. De asemenea, poate utiliza o tehnică de binning doi-la-doi pentru imagini de 50 megapixeli.

Modul binning doi-la-doi permite, de asemenea, HP1 să captureze videoclipuri de 8K. Samsung spune că este capabil să filmeze 8K fără crop. Deși standardul 8K (7.680 x 4.320) este mai mic de 50 megapixeli.

Samsung anunță senzorul de 200 megapixeli pentru smartphone

Samsung introduce, de asemenea, un nou senzor numit ISOCELL GN5. Este un senzor de 50 megapixeli cu 1,0 μm pixeli. Samsung spune că este primul senzor de 1,0 μm pixeli care își integrează tehnologia Dual Pixel Pro. Acest lucru îl face să pară ca o versiune mai mică a GN2 de 1,4 μm-pixel. Acesta a fost cel mai mare senzor de cameră disponibil pentru telefon când a debutat pe Xiaomi Mi 11 Ultra anul acesta.

Samsung nu a precizat când va intra în producția de masă, dar în prezent sunt disponibile mostre pentru producătorii de telefoane.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version