Home Servicii Se pare că Facebook dezvoltă cipuri de server personalizate

Se pare că Facebook dezvoltă cipuri de server personalizate

0

Se pare că Facebook dezvoltă cipuri de server personalizate. Unul dintre procesoare ar putea alimenta algoritmul de recomandare al companiei.

Se pare că Facebook dezvoltă cipuri de server personalizate

Facebook s-ar putea alătura listei de companii care încerca să reducă dependența de Intel și Qualcomm. Potrivit The Information, gigantul de tehnologie dezvoltă o suită de cipuri personalizate pentru centrele sale de date. Unul dintre procesoare este conceput pentru a alimenta sarcinile de învățare automată. De asemenea, include alimentarea algoritmului care gestionează recomandările de conținut Facebook. Un altul ar ajuta la transcodarea videoclipurilor pentru a îmbunătăți calitatea videoclipurilor transmise live.

În plus față de reducerea dependenței de producătorii externi de cipuri, trecerea la siliciu personalizat ar putea ajuta Facebook să reducă amprenta de carbon. Noile cipuri ar funcționa alături de procesoarele pe care compania le folosește în prezent pe serverele sale. Se pare cĂ Facebook nu intenționează să înlocuiască complet furnizorii.

Posibilitatea dezvoltării de cipuri nu vine ca o surpriză din partea Facebook. În 2019, de exemplu, a anunțat că lucrează la un circuit integrat specific aplicației (ASIC) pentru transcodare video și lucrări de inferență. De asemenea, nu ar fi prima companie care caută să intre în sfera de proiectare a propriilor cipuri pentru a îmbunătăți eficiența și a economisi costuri.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version