Home Servicii WhatsApp adoptă criptarea end-to-end a copiilor de rezervă

WhatsApp adoptă criptarea end-to-end a copiilor de rezervă

0

WhatsApp adoptă criptarea end-to-end a copiilor de rezervă. Mesajele WhatsApp au fost criptate încă din 2016.

WhatsApp adoptă criptarea end-to-end a copiilor de rezervă

WhatsApp a început să testeze criptarea end-to-end pentru copiile de rezervă a istoricului de chat la începutul verii. Acum, compania lansează oficial funcția. Astfel, WhatsApp a anunțat că toți utilizatorii vor putea cripta copii de rezervă.

Deși mesajele WhatsApp au fost criptate din 2016, aplicația nu a oferit criptarea end-to-end a copiilor de rezervă, care se bazează pe iCloud sau Google Drive. Însă, odată cu cea mai recentă actualizare, utilizatorii vor putea opta pentru criptarea end-to-end pentru copiile de rezervă înainte ca aceste copii să ajungă în serviciul de stocare în cloud. Utilizatorii pot vedea această actualizare „în următoarele săptămâni”, potrivit companiei.

Odată activată criptarea end-to-end, „nici WhatsApp, nici furnizorul de servicii de backup nu vor putea accesa” backupul, scrie WhatsApp pe blog. Copiile de rezervă sunt criptate cu o „cheie de criptare unică, generată aleatoriu”. Utilizatorii vor putea alege apoi între două opțiuni. Prima opțiune este stocarea manuală a cheii din 64 de cifre. Cea de-a doua opțiune este setarea unei parole, care poate fi utilizată pentru a accesa cheia.

Deși caracteristica face copiile de rezervă mai sigure, există câțiva factori de care trebuie să țină cont utilizatorii. Primul este că alegerea înseamnă că nu va exista nicio modalitate de a recupera copia de rezervă în cazul în care se pierde cheia de criptare din 64 de cifre. Următorul aspect este că, chiar dacă WhatsApp a anunțat recent suport pentru mai multe dispozitive, se pot crea numai copii de rezervă criptate pe dispozitivul principal.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version