Home Lifestyle Auto Telefonul tău Samsung devine cheie digitală pentru mașină

Telefonul tău Samsung devine cheie digitală pentru mașină

0

Telefonul tău Samsung devine cheie digitală pentru mașină. Samsung anunță că utilizatorii Galaxy vor putea folosi pentru prima dată smartphone-ul drept cheie digitală pentru mașină, cu noul EV premium lansat, Genesis GV60.

Cheia digitală Samsung este alimentată de tehnologia NFC și ultra-wideband (UWB). Utilizatorii vor putea să-și închidă și să-și deschidă mașina în siguranță cu smartphone-ul. De asemenea, aceștia pot chiar să împartă cheia cu prietenii și familia.

Genesis GV60 devine primul vehicul care prezintă noua tehnologie inovatoare odată cu lansarea sa în luna septembrie, începând din Coreea.

Cheia digitală Samsung este alimentată de tehnologia UWB avansată. Este vorba despre un protocol de comunicație wireless cu rază scurtă de acțiune care folosește unde radio pentru a funcționa, la fel ca Bluetooth și Wi-Fi.

Cu toate acestea, UWB transmite unde radio la o frecvență mult mai mare. Astfel, permițând o conștientizare spațială foarte precisă și capacități direcționale. Acest lucru le permite dispozitivelor mobile să înțeleagă mai bine împrejurimile de localizare.

Telefonul tău Samsung devine cheie digitală pentru mașină – UWB permite accesarea pasivă

Utilizatorii își pot lua astfel rămas bun de la căutatul cheilor prin buzunare și genți. Aceștia vor putea să-și blocheze și să-și deblocheze mașina, să pornească motorul, să deschidă portbagajul și chiar să activeze setări personalizate, precum ajustarea poziției scaunului și a oglinzii înainte de a intra în mașină – Totul prin intermediul smartphone-ului personal, fără a apăsa nici un buton.

Dacă utilizatorii doresc să împrumute mașina unui prieten sau unui membru de familie pentru o perioadă scurtă de timp, aceștia pot partaja cu ușurință cheia digitală și chiar seta o limită de timp pentru disponibilitatea cheii partajate.

Soluția folosește Samsung Secure Element (eSE) încorporat. Acesta este conceput pentru a proteja informațiile și cheile de criptare importante. Utilizatorii nu își vor mai face griji că își pot pierde cheile.

De asemenea, precizia tehnologiei UWB detectează și potențiale atacuri de releu, în cazul în care semnalul radio este blocat sau interceptat. Cheia digitală Samsung este pe deplin compatibilă cu standardul cheii digitale. Standardul este definit de Car Connectivity Consortium (CCC), în care Samsung a fost unul dintre membrii conducători.

TM Roh, President and Head of Mobile Communications Business la Samsung Electronics

„Suntem mândri să colaborăm cu Genesis ca parte a misiunii noastre de a crea noi experiențe mobile incitante care pot face viața de zi cu zi a oamenilor mai ușoară.

Pe măsură ce continuăm să promovăm progresele în tehnologia mobilă, precum UWB, prioritatea noastră este acum să facilităm aceste noi experiențe pentru cât mai mulți oameni posibil. Totul în colaborare cu partenerii noștri de încredere ai ecosistemului”.

Albert Biermann, Albert Biermann, President and head of R&D division, Hyundai Motor Group

„GV60 va seta standardele vehiculelor electrice de lux, reprezentând electrificarea mărcii Genesis. Parteneriatul cu Samsung Electronics ne va consolida eforturile de a oferi experiențe cu adevărat noi, în interacțiunea cu vehiculele Genesis, clienților noștri”.

Cheia digitală Samsung va fi disponibilă în variantele NFC și UWB pe Genesis GV60, mai întâi în Coreea până la sfârșitul acestui an. Cheia digitală UWB este compatibilă cu Galaxy S21+ și Ultra, Note20 Ultra și Z Fold2 și 3.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version