Home Divertisment Online NVIDIA renunță la achiziția ARM

NVIDIA renunță la achiziția ARM

0
NVIDIA renunță la achiziția ARM

NVIDIA renunță la achiziția ARM într-un anunț oficial. Acordul inițial de 40 de miliarde de dolari în numerar și acțiuni este evaluat în prezent la peste 60 de miliarde de dolari.

NVIDIA a abandonat planurile de a achiziționa ARM. Compania ARM acordă licențe pentru tehnologia de cip folosită în majoritatea smartphone-urilor. Anunțul a fost făcut de către companiile NVIDIA și Softbank.

Acordul s-a anulat luni, la un an și jumătate după ce NVIDIA a dezvăluit că achiziționează ARM, deținută de Softbank. Acordul viza tranzacția de numerar și acțiuni evaluate atunci la 40 de miliarde de dolari. Pe baza prețurilor actuale ale acțiunilor NVIDIA, tranzacția ar fi fost în valoare de peste 60 de miliarde de dolari. Asta dacă ar fi fost încheiată astăzi.

ARM are un viitor strălucit și vom continua să-i sprijinim în calitate de licențiat pentru decenii viitoare”, a declarat CEO-ul NVIDIA, Jensen Huang. „Deși nu vom fi o singură companie, vom colabora strâns cu ARM. Mă aștept ca ARM să fie cea mai importantă arhitectură CPU din următorul deceniu”.

Preluarea planificată a fost întâmpinată de la început cu opoziție. Clienții ARM, Qualcomm și Microsoft, s-au opus acordului. Aceștia au exprimat îngrijorarea că NVIDIA ar putea împiedica ARM să acorde licențe pentru cipuri.

NVIDIA renunță la achiziția ARM

Achiziția, care ar fi fost cea mai mare din sectorul cipurilor, a fost analizată intens și de autoritățile de reglementare. Autoritatea pentru Concurență și Piețe din Regatul Unit a investigat de două ori impactul asupra prețurilor și calității produselor. Dar și impactul și implicațiilor sale asupra securității naționale.

În SUA, Comisia Federală pentru Comerț a intentat proces pentru a bloca achiziția din cauza temerilor că ar înăbuși concurența. Rapoartele anterioare au arătat că NVIDIA se pregătește să renunțe la acord de la începutul lunii ianuarie. Asta pentru că a făcut puține progrese în a convinge autoritățile de reglementare să aprobe achiziția.

După cum informează The New York Times, NVIDIA le-a spus în mod repetat autorităților că va păstra modelul de afaceri al ARM. Mai mult, chiar a propus să înființeze o entitate separată de licențiere pentru modelele sale de cipuri.

Proprietarul ARM, Softbank, va primi o taxă de pauză de până la 1,25 miliarde de dolari ca urmare a achiziției eșuate. SoftBank a confirmat că va lista ARM la bursă, deși nu a oferit alte detalii.

ARM devine un centru de inovare nu numai în revoluția telefoanelor mobile, ci și în cloud computing, auto, Internetul lucrurilor și metaversul și a intrat în a doua fază de creștere”, a declarat CEO-ul SoftBank, Masayoshi Son. „Vom profitați de această oportunitate și începeți să vă pregătiți pentru a face public ARM și pentru a face și mai multe progrese”.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version