Home Smart Smartwatch Fitbit prezintă smartwatch-urile Versa 4 și Sense 2

Fitbit prezintă smartwatch-urile Versa 4 și Sense 2

0

Fitbit prezintă cele mai noi ceasuri inteligente din portofoliul său: Versa 4 și Sense 2. Echipate cu noul sistemul de operare Fitbit OS, cele două dispozitive pun sănătatea și fitnessul în centrul experienței de utilizare. 

Versa 4 și Sense 2 sunt dispozitive mai subțiri și mai ușoare decât versiunile anterioare, cu un design care le face să fie potrivite pentru utilizarea zi și noapte. Designul celor două include din nou butonul în partea stângă a ecranului, buton folosit ultima oară pe dispozitivele Versa 2. Totodată, produsele oferă confort sporit la purtare, senzori mai eficienți și acces mai facil în timpul antrenamentelor și exercițiilor. 

Funcționalități Versa 4 și Sense 2

Versa 4 și Sense 2 sunt echipate cu numeroase funcționalități care oferă informații relevante despre activitatea cotidiană: de la puls și înregistrarea activității sportive până la detectarea tipului de mișcare (mers, alergare), monitorizarea somnului și a stresului. Durata bateriei celor două ceasuri inteligente de la Fitbit este de peste șase zile, fiind echipate cu funcționalitatea de încărcare rapidă, ce oferă o zi de viață a bateriei printr-o încărcare de 12 minute.

Purtarea lor în timpul nopții permite utilizarea instrumentelor avansate de analiză a somnului cu care cele două ceasuri vin echipate, inclusiv funcția Profil de somn, din serviciul Fitbit Premium. Aceasta folosește zece seturi de date pentru a indica tipul și obiceiurile de somn, precum și  moduri în care somnul poate fi îmbunătățit. Nivelul de stres al corpului este analizat și indicat prin funcția de Management al stresului. Utilizatorul știe astfel când să facă o pauză pentru un exercițiu de respirație, meditație sau mindfulness.  

Noile ceasuri de la Fitbit sunt compatibile cu sistemele iOS și Android și au funcționalități smart precum primirea de notificări de pe aplicațiile regăsite pe telefonul mobil, cât și răspunsuri pre-setate la mesajele text, disponibile pentru Android. În curând, ceasurile inteligente de la Fitbit vor permite utilizarea Google Maps și Google Wallet, astfel încât cele două aplicații să fie disponibile de la încheietura mâinii. 

Antrenament la un alt nivel cu Versa 4

Versa 4 este proiectat în jurul sportului și fitness-ului. Utilizatorul poate alege între 40 de moduri de exerciții, de două ori mai mult decât până acum, inclusiv noi opțiuni precum intervale de intensitate ridicată (HIIT), haltere, CrossFit, dans și multe altele. Mai mult, sunt disponibile peste 1.000 de antrenamente și sesiuni de mindfulness prin serviciul Fitbit Premium. Zonele de minute active, cu alerte pentru zonele de puls, ajută utilizatorul la o mai bună administrare a efortului.

Serviciul Premium oferă acces și la Scorul de pregatire, un indicator care permite calibrarea antrenamentelor în funcție de capacitatea organismului la un moment dat. Fiecare scor este însoțit de acțiuni recomandate – de la ținte pentru zone de minute active și până la sfaturi pentru recuperare și conținut complementar.

Mai puțin stres cu Sense 2

Sense 2 duce instrumentele de analiză a stresului la un nivel superior, având integrat un nou senzor pentru măsurarea răspunsului corpului. Acesta monitorizează continuu activitatea electrodermală (cEDA) pentru a evalua nivelul de stres direct de la încheietura mâinii. Alături de cEDA, utilizează indicatori precum ritmul cardiac, variația lui și temperatura corpului pentru a înțelege cum reacționează corpul la schimbări și a ajuta utilizatorul să răspundă mai bine acestora și stresului. Printr-o notificare de răspuns a corpului, Sense 2 recomandă diferite modurile în care utilizatorul poate face față unui stres într-un anumit moment, inclusiv prin identificarea stării de spirit, exerciții de respirație, sesiuni de mindfulness, direct la încheietura mâinii sau din aplicația Fitbit.

Sense 2 este echipat cu multipli senzori și algoritmi pentru a oferi o imagine holistică asupra sănătății persoanei care îl folosește. Fitbit a folosit o tehnică care transformă metalul în vapori, ce permite integrarea electrozilor metalici ai acestor senzori direct în sticla afișajului dispozitivului. Acest lucru oferă un design mai simplificat și eficient, fără a renunța la tehnologie.

Versa 4 va fi disponibil la prețul de 1.149,99 lei (preț recomandat), iar Sense 2 la prețul de 1.499,99 lei (preț recomandat). Ambele includ un abonament de șase luni la serviciul Fitbit Premium. Versa 4 si Sense 2 vor fi disponibile global, inclusiv în țara noastră, din luna septembrie, și pot fi precomandate prin magazinele partenere din România.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version