Home PC Periferice Vrei un gamepad șmecher? Trebuie să citești asta

Vrei un gamepad șmecher? Trebuie să citești asta

1

Controlerele pentru jocuri video, cunoscute sub numele de gamepad, au evoluat de-a lungul timpului, odată cu tehnologia, din punct de vedere al funcționalității, ergonomiei și al designului.

De la simple potențiometre cu cablu, s-a ajuns la circuite integrate, wireless, vibrații și forme futuriste. Așa cum orice atlet pune mare preț pe echipamentul pe care îl folosește, la fel și gamerii sunt fanatici cu perifericele pe care le folosesc la joacă, adică tastatură, mouse, monitor, boxe, căști, gamepad.

De fapt, industria gamingului a avut parte de un răspuns exploziv în ceea ce privește posibilitatea customizării perifericelor folosite în gaming. Sony, Microsoft, Nintendo sunt producători importanți care oferă o gamă largă de gamepad-uri customizabile. Însă îndrăzneala specifică micilor dezvoltatori, nu are margini, aceștia transformând gamepad-ul într-un obiect pop-art, în ton cu moda.

Jordan McKinney a încercat însă o altfel de abordare a ideii de gamepad. De ce să nu oferi unui gamer posibilitatea de a-și customiza propriul gamepad?

McKinney locuiește în Chicago și este membru al MLG (Major League Gaming), un forum de gaming de dimensiuni impresionante. În momentul în care a creat un thread cu această idee, toată lumea a dorit un astfel de gamepad. McKinney a început o mică afacere, reușind să vândă, în primă fază câteva sute de gamepad-uri customizate.

În 2008, a venit momentul gloriei. Tom „Tsquared” Taylor a câștigat MLG National Championship, primind un premiu de 100.000 de $, având ca echipament un gamepad customizat de McKinney, și astfel, la scurt timp după aceasta, s-a născut „The Controller Shop”.

De la o mică investiție într-o afacere ce ținea mai mult de hobby, afacerea lui McKinney s-a metamorfozat într-un business serios, vănzând gamepad-uri cu prețuri de până la 400$. La „Controller shop” ai posibilitatea de a alege între sute de modele existente, dar și de a trimite propriul tău design pentru a ți se pregăti un gamepad unic.

1 Comment

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version