Home Divertisment Evoluţie Rețeaua 5G poate revoluționa industria grea

Rețeaua 5G poate revoluționa industria grea

0

Te-ai fi gândit vreodată că excavatoarele de mare tonaj pot fi controlate de la distanță.

În timpul Mobile World Congress 2015, echipa Ericsson Research a demonstrat tuturor celor prezenți cum se poate realiza acest lucru. Demonstrația a testat limitele tehnologiilor de rețea existente deja, subliniind potențialul extraordinar al tehnologiei 5G.

Dacă 4G a reprezentat o evoluție firească a standardelor de rețelistică, trecerea către 5G va necesita un plus de inovație și un nou mod de gândire în contextul tehnologiei mobile. De aceea, deși standardele 5G nu au fost încă definite, iar primele rețele comerciale sunt așteptate abia în 2020, Ericsson testează deja caracteristici de funcționalitate 5G și moduri de operare ce vor fi vitale pentru adoptarea la scară largă a acestui tip de comunicații.

Un exemplu în acest sens a fost demonstrația realizată de Ericsson în timpul Mobile World Congress prin care membrii echipei au putut controla, în timp real, prin intermediul unor conexiuni mobile 4G de mare viteză, un excavator aflat la sute de kilometri distanță.

Astfel, dintr-un scaun comod, cu ajutorul unui headset de realitate virtuală Oculus Rift, vizitatorii au fost „transportați” în Suedia și au putut controla cu un set de joystick-uri realiste brațul uriaș al unui excavator Volvo real. În viitor, datorită vitezelor sporite de transfer de date, dar și a stabilității rețelelor 5G, astfel de moduri de a opera va deveni obișnuit, schimbând industrii și aducând noi beneficii de cost și siguranță a personalului.

Mai multe detalii pot fi găsite în acest video de prezentare.

 

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version