Home Smart Gadgets Ceasul digital din 1972 care a costat cât o mașină

Ceasul digital din 1972 care a costat cât o mașină

0

Luni, Apple este așteptat să anunțe mai multe detalii despre Apple Watch. Ar putea fi produsul care aduce în cele din urmă calculul portabil în mainstream.

În 1972, compania Hamilton Watch a anunțat Pulsar Time Computer, recunoscut ca primul ceas digital. ”Timpul. Râul fără sfârșit”, intonează o voce în timp ce un ceas ticăie pe fundal. ”Un flux pe care explodează informația, comunicarea se multiplică, tehnologia accelerează într-o viață mereu nouă.”

Time Computer a avut parte de cea mai mare publicitate. Nu făcea mai mult decât un calculator sau o agendă, și nici nu avea cine știe ce caracteristici bonus pe care ceasurile digitale apărute mai târziu să nu le includă. Tot ce făceau ceasurile Pulsar, era să dea ora exactă. Dar într-o eră în care computerele erau încă enorme, mașinile erau greoaie, perspectiva de a purta ceva ce ar putea fi interpretat ca pe un calculator pe încheietura mâinii, era pur știință.

Astăzi, ceasurile pot să îți monitorizeze bătăile inimii și activitatea, în vreme ce Pulsar s-a lăudat cu un senzor de lumină care putea ajusta luminozitatea ledurilor astfel încât să poți vedea ora indiferent de condițiile de iluminare.

”Acest model a fost vândut pentru 2.100 de dolari, reprezentând nu mai puțin decât un Ford Pinto nou la acea vreme”, precizează jurnalistul Harry McCracken, într-o retrospectivă asupra ceasurilor digitale timpurii. Un Pulsar a apărut chiar pe încheietura mâinii lui James Bond în ”Live and Let Die” din 1973.

La secunda 00:35 din video-ul de mai jos puteți vedea cum arata ceasul care a avut prețul unei mașini de la vremea când a fost creat.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version