Home Divertisment Evoluţie Anonymous a creat un site care concurează cu Facebook

Anonymous a creat un site care concurează cu Facebook

0

Facebook, care a fost criticat pentru monitorizarea locaţiei utilizatorilor şi pentru „manipularea emoţiilor„, încearcă să îndrepte imaginea creată în lumea digitală.

Citeşte şi Facebook are un nou concept pentru mobil

Ideea care stă la baza platformei Minds.com este simplă: crearea unei reţele de socializare care este pentru oameni, creată de către oameni. Minds are foarte multe funcţii cu care utilizatorii Facebook sunt obişnuiţi, cum sunt statusurile, distribuirea linkurilor, comentarea postărilor şi mesaje private. Există şi un sistem de recompensă: o activitate sporită conferă o vizibilitate mai bună.

Pentru fiecare vot, comentariu, memento, acţiune sau încărcare câştigi puncte care pot fi înlocuite cu vizibilitatea postărilor pe care le alegi„, spune echipa de la Minds.com. „Este o o nouă paradigmă Web care oferă tuturor o voce„.
Platforma, care nu este la fel de intuitivă precum Facebook sau Twitter, arată aproximativ la fel ca cele două.

Minds are o susţinere puternică din locuri nebănuite. Anonymous este un grup amorf, care este cunoscut astăzi pentru activismul în mediul online, mai ales în sfera activităţilor de hacking.

Hackerii au început să afişeze un interes pentru sistemul de criptare al mesajelor private de pe platforma Minds.com. Echipa din spatele proiectului nu poate accesa conversaţiile purtate, iar identitatea ta poate fi ascunsă de persoana cu care interacţionezi.

Citeşte şi Facebook poate recunoaște fețele ascunse

O pagină Facebook afiliată Anonymous, denumită „Anonymous ART of Revolution” a postat, pe data de 15 iunie, un apel pentru susţinerea acestei noi platforme sociale: „Haideţi să colaborăm pentru a ajuta minds.com şi alte proiecte de criptare open-source, pentru crearea unui site al oamenilor, pentru oameni, de către oameni„.

Cum funcţionează criptarea

Anumite servicii de mesagerie susţin că mesajele sunt criptate, dar controlul criptării nu se află la utilizator. Chiar companiile deţin cheia cu care mesajele pot fi decriptate.

Minds.com generează pentru fiecare utilizator două chei de criptare. O cheie privată pentru decriptarea mesajelor şi încă o cheie publică, pe care toţi utilizatorii o folosesc pentru criptarea mesajelor la care vor să ai acces.
Citeşte şi Cum goleşti News Feed-ul fără să dai Unfriend sau Unlike

Compania nu are acces la acea cheie privată. Practic este un intermediar care transmite mesaje pe care nu are cum să le citească sau să le descifreze.

Necesitatea intimităţii

După scurgerea documentelor oficiale, realizată de Edward Snowden, care a demonstrat faptul că NSA a folosit tactici de spionaj asupra cetăţenilor, cetăţenii americani au realizat că libertatea comunicării private a fost afectată. Utilizatorii au început să se întoarcă împotriva companiilor care împărtăşeau cu terţe persoane informaţii private.

Multe companii au început să îşi revizuiască abordarea cu privire al intimitate, iar asta pentru a insufla mai multă încredere în utilizatori. Apple, spre exemplu,  a consolidat transparenţa faţă de utilizatori. Chiar Edward Snowden a aplaudat actualizările de criptare ale Apple iOS 8.

Citeşte şi Facebook lansează Moments, aplicaţia bazată pe recunoaşterea facială

Mulţi au criticat maniera prin care companiile de tehnologie, printre care şi Facebook, folosesc datele private pentru a vinde reclame. Cu toate că Facebook a optat pentru un nou sistem de criptare, dar echipa din spatele Minds este de părere că viaţa privată a fiecăruia nu ar trebui expusă sub nicio formă, cu atât mai puţin pentru ca Facebook să obţină un profit.

Minds este deja activ, chiar şi pe dispozitivele mobile, mai mult, poate fi locul tuturor celor care s-au săturat de o companie care dictează meniera în care să vorbeşti cu prietenii tăi.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version