Home Lifestyle Cultura Nu-ţi irosi urina! Aceasta poate fi transformată în bere

Nu-ţi irosi urina! Aceasta poate fi transformată în bere

0

Te-ai gândit vreodată că din cantitatea de urină eliminată zilnic poţi produce bere? Agricultorii danezi au venit cu un nou concept la cea de-a 45-a ediție a festivalului de cultură și muzică Roskilde.

„Nu-ți irosi urina. Agricultorii danezi pot să o transforme din nou în bere!”, este sloganul folosit de autorii proiectului pentru a determina numerosul public să contribuie la această inițiativă, scrie ziarul belgian Le Soir, citat de Agerpres.

Cu cei aproximativ 25.000 de litri de urină colectați se vor fertiliza culturi de orz, iar recoltele obținute vor servi ca materie primă pentru fabricarea de bere. Aceasta va fi disponibilă peste doi ani și va putea fi gustată de cei care vor lua parte la festivalul Roskilde din 2017.

Este o soluție ecologică prin care se va reduce impactul urinei asupra sistemelor de canalizare și a mediului înconjurător, susține Leif Nielsen, membru al Consiliului pentru Agricultură și Alimentație din Danemarca.

Festivalul Roskilde 2015 a avut loc între 27 iunie și 4 iulie și a oferit 175 de concerte pe opt scene în care au apărut muzicieni din 30 de țări. Conform tradiției, au fost reprezentate mai multe generații de cântăreți și instrumentiști, celebri sau în curs de afirmare, iar diversitatea a fost din nou la ea acasă, programul cuprinzând muzică clasică de avangardă cu Kronos Quartet, hip-hop cu Run the Jewels, blues african cu Noura Mint Seymali și un extravagant rap-rave cu Die Antwoord.

Aproximativ 100.000 de persoane au cumpărat bilete pentru întreaga săptămână de manifestări artistice. Toate încasările, care au depășit 2 milioane de euro, vor fi donate, ca de obicei, pentru acțiuni de caritate.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version