Home PC Desktopuri Vânzările globale de PC-uri au scăzut cu 9,5 procente

Vânzările globale de PC-uri au scăzut cu 9,5 procente

0

Vânzările globale de calculatoare personale au scăzut cu 9,5%, în trimestrul al doilea din 2015, afectate de reducerea cheltuielilor cu tehnologia ale companiilor, precum şi de aprecierea dolarului american, a anunţat firma de cercetare de piaţă Gartner Inc., transmite Bloomberg.

Potrivit Gartner, în perioada aprilie-iunie 2015 producătorii de PC-uri au livrat 68,4 milioane unităţi la nivel global, comparativ cu 75,6 milioane unităţi în perioada similară a anului trecut, cel mai grav declin de după trimestrul al treilea din 2013. Pe piaţa din SUA, vânzările de PC-uri au scăzut cu 5,8%, până la 15,1 milioane unităţi.

Utilizând o metodologie de calcul uşor diferită, firma de cercetare de piaţă IDC estimează că vânzările globale de PC-uri au scăzut cu aproape 12% în trimestrul al doilea, până la 66,1 milioane unităţi, în timp ce piaţa din SUA a înregistrat un declin de 3,3%.

Declinul din al doilea trimestru al acestui an, care vine după o scădere de 5,2% în primele trei luni, scoate în evidenţă provocările cu care se confruntă producătorii de PC-uri într-o lume mobilă dominată de smartphone-uri şi tablete. Consumatorii de pe pieţele emergente cumpără din ce în ce mai puţine PC-uri, iar corporaţiile şi-au limitat cheltuielile pentru IT. În acest context, livrările de PC-uri ar urma să înregistreze, în 2015, cel de-al patrulea declin anual consecutiv.

Mai multe detalii pe economica.net

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version