Home Homepage Cum ţii smartphone-ul departe de ochii curioşilor

Cum ţii smartphone-ul departe de ochii curioşilor

0

Este uşor să îţi protejezi datele private de pe un telefon Android, dacă îl ţii non-stop în mână. Trebuie doar să foloseşti o parolă puternică, să îţi criptezi dispozitivul şi nimeni nu are acces la secretele tale.

Dar ce faci atunci când nu vrei ca cineva, care are acces la smartphone-ul tău, să vadă anumite informaţii private. Poţi să îl supraveghezi în timp ce îţi butonează telefonul, un gest destul de neplăcut pentru amândoi, sau poţi folosi câteva aplicaţii pentru a te asigura că anumite lucruri rămân cu adevărat private.

Protejează-ţi pozele

Când îi araţi cuiva o poză din telefon, există acea tentaţie de a se uita şi la alte câteva. De regulă, motivul principal pentru care înmânezi cuiva telefonul este să se uite la poze. Ca să le reaminteşti unora că trebuie să „nu-şi bage nasul unde nu le fierbe oala”, trebuie doar să foloseşti aplicaţia Focus.

Cu aceasta, poţi selecta una sau mai multe poze din galeria aplicaţiei şi poţi folosi butonul de share pe aplicaţia Focus. Acest lucru blochează dispozitivul şi le permite curioşilor să vadă doar pozele pe care le-ai selectat tu. Dacă părăsesc pagina, vor avea nevoie de codul PIN, pe care îl ştii doar tu. Varianta gratuită a Focus are reclame, iar versiunea full costă doar un dolar.

Ascunde toate celelalte documente

Să spunem că ai câteva documente secrete pe telefon şi nu vrei să apară în galerie sau pe alte aplicaţii. Ei bine, le poţi ascunde de orice aplicaţie din telefon prin crearea unui folder nou pe care să îl pui la locul potrivit.

Pentru a face acest lucru, ai nevoie de un browser ca Sliding Explorer sau Solid Explorer. Creează un folder nou, pe care denumeşte-l simplu „.nomedia” şi dă salvează. Acest proces păcăleşte Android-ul, iar folderul este indexat ca inexistent, aşa că tot ce ai în el nu va apărea la aplicaţii sau în căutări.

Există numeroase aplicaţii care pretind că îţi securizează documentele. Multe dintre aceste aplicaţii din Play Store nu fac decât să aplice trucul „.nomedia” în locul tău.

Blockează accesul la aplicaţii

Cel mai probabil ai şi tu un prieten căruia îi place să le facă glume neplăcute celorlalţi prieteni, iar la un moment dat ai căzut chiar tu în capcana lui. De câte ori nu te-ai trezit un un status nou, ruşinos pe Facebook sau cu poza de profil schimbată. Află că, de acum îţi poţi bloca orice aplicaţie şi o poţi securiza cu o altă aplicaţie cum ar fi Smart App Locker.

Cu această aplicaţie poţi proteja aplicaţiile cele mai sensibile, cum sunt Facebook, Gallery, Twitter sau aplicaţiile pentru bănci şi le poţi pune parolă.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version