Home Divertisment Aplicaţii Google Chrome 45 vine cu îmbunătăţiri considerabile

Google Chrome 45 vine cu îmbunătăţiri considerabile

0

Google Chrome este îndrăgit pentru simplitatea şi puterea de care se bucură utilizatorul, dar din păcate, slăbiciunea sa este reprezentată de consumul extrem de ridicat al memoriei RAM.

Google anunţă astfel viitorul Chrome 45, care va fi mult mai atent la modul în care consumă resursele dispozitivului pe care rulează.

Citeşte şi: Istoricul siglei Google: Motorul de căutare are un nou logo

Sistemul de eliberare a memoriei RAM neutilizate, pe care îl încorporează aplicaţiile WEB, cum este cea folosită de Gmail, eliberează până la 25 %. Google spune că browserul va elibera undeva la 10% din memorie.

Funcţia de suspendare a conţinutului Flash nu va deveni un standard, dar Google spune că această funcţie ajută la prelungirea duratei de funcţionare a dispozitivelor cu 15%.

O altă funcţie extrem de interesantă este cea prin care taburile care sunt accesate cel mai des, vor fi încărcate cu prioritate, la relansarea browserului. Ryan Schoen, Product Manager şi Performance Promoter la Google, spune că „taburile sunt restaurate în ordinea celor mai accesate, până la cele mai puţin acccesate, astfel că vei putea accesa mai rapid taburile care te interesează„.

Citeşte şi: ClearLock te ajută să blochezi aplicaţiile enervante

În plus, Chrome va monitoriza resursele disponibile, iar dacă dispozitivul tău nu dispune de resursele necesare pentru funcţionarea browserului, activitatea din background din taburi va fi oprită până când resursele vor fi disponibile.

Este o veste foarte bună pentru toţi utilizatorii Chrome care se luptă zilnic cu problema memoriei RAM care este acaparată de browser.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version