Home Homepage Smartphone-ul de hârtie cu display ce nu consumă energie electrică

Smartphone-ul de hârtie cu display ce nu consumă energie electrică

0

Display-urile flexibile sunt foarte uşoare, subţiri şi permit o interacţiune asemănătoare celor pe care le avem cu documentele din hârtie.

Human Media Lab a condus un studiu pentru a afla cât de funcţionabil poate fi un display flexibil. Display-ul folosit este o versiune flexibilă a E Ink, o variantă ce nu consumă energie electrică atunci când este reactualizat.

Senzorii Thinfilm permit telefonului să răspundă la îndoirea ecranului pentru a naviga pe pagini în ebooks. De asemenea, acesta permite ascultarea MP3-urilor, iniţierea de apeluri telefonice sau utilizarea aplicaţiilor.

Citeşte şi: Ce personalitate ai în funcţie de LIKE-urile de pe Facebook

Un astfel de ecran flexibil îi permite utilizatorului să deseneze cu un stilou, ca şi cum ar face-o pe o foaie de hârtie. Primul astfel de prototip din lume este menit să revoluţioneze lumea tehnologiei.

„Acesta este viitorul. Totul va apărea şi se va simţi ca acesta în aproximativ 5 ani”, declara inventatorul dispozitivului şi director al Universităţii Human Lab Media din Queen, Roel Vertegaal.

„Acest smartphone seamănă, se simte şi funcţionează precum o bucată de hârtie interactivă. Prin îndoirea colţului din dreapta-sus întorci paginile, iar folosind un stilou poţi scrie direct pe el”, a mai adăugat aceasta.

Telefonul de hârtie sau PaperPhone, aşa cum îi spun inventatorii, face exact ceea ce face şi un smartphone normal, iar display-ul lui, în totalitate flexibil, are o diagonală de 9.5 cm.

Citeşte şi: Samsung Galaxy S7: Lansare şi caracteristici

Atunci când este apelat, utilizatorul poate răspunde la telefon plin schimbarea formei dispozitivului. În video-ul de mai jos poţi vedea modul în care poate fi folosit acest dispozitiv, care pentru moment este doar la stadiul de concept.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version