Home Divertisment Aplicaţii Aplicaţia pentru adulţi care şantajează utilizatorii

Aplicaţia pentru adulţi care şantajează utilizatorii

0

Utilizatorii aplicaţiei Android „Adult Player” au primit o veste ŞOC, fără măcar să bănuiască pentru o secundă că li se poate întâmpla aşa ceva.

Aplicaţia prelua funcţiile dispozitivului şi făcea pozecompromiţătoare” persoanei care o folosea, după care utilizatorului i se cereau bani în schimbul ştergerii imaginii.

Citeşte şi: Top 25 cele mai slabe parole furate de hackeri

Firma de securitate Zscaler a fost prima care a descoperit această practică desfăşurată prin intermediul aplicaţiei pentru adulţi.

Aplicaţia nu părea mai mult de o sursă video cu conţinut pentru adulţi, dar în realitate realiza mai multe capturi cu victima, după care afişa un mesaj prin care utilizatorului i se solicitau 500 de dolari. Dacă victima nu se conforma, toată lumea ar fi aflat că foloseşte o aplicaţie pentru adulţi.

Incredibil este faptul că odată ce mesajul apărea pe ecran, acesta nu mai dispărea nici după ce utilizatorul repornea dispozitivul. Fără îndoială, aplicaţia desfăşoară o activitate în afara legii şi trebuie să recunoaştem că este o metodă cât se poate de ingenioasă.

Citeşte şi: Ghid de securitate – Cum creezi parola perfectă

Există, totuşi, o veste bună: Adult Player nu este disponibil pe magazinul Google Play, iar pentru a-l folosi, utilizatorii trebuie să instaleze manual un fişier APK şi să bifeze o căsuţă din setări care să permită dispozitivului să ruleze aplicaţii din surse care nu sunt de încredere.

Trebuie să îţi fi dorit foarte tare să pici în plasa lor pentru a putea să instalezi aplicaţia buclucaşă. Astfel de aplicaţii nu au cum să treacă de ochiul vigilent al Google. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă ce aplicaţii instalezi, în mod special dacă nu sunt pe Google Play.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version