Home Divertisment Aplicaţii Cum afli dacă ai virusul STAGEFRIGHT pe Android

Cum afli dacă ai virusul STAGEFRIGHT pe Android

0

Vulnerabilitatea Android, cunoscută sub numele de STAGEFRIGHT, a fost descoperită în luna aprilie şi punea în pericol peste 950 de milioane de dispozitive.

Între timp, Google a găsit un remediu pentru a închide această vulnerabilitate şi pentru a securiza dispozitivele expuse riscului infectării.

Din păcate, Google a lansat o actualizare care este disponibilă numai pentru dispozitivele Nexus, ceea ce înseamnă că restul utilizatorilor Android sunt expuşi riscului.

Citeşte şi: Toate dispozitive Android care vor primi Marshmallow

Zimperium zLabs, cei care au descoperit vulnerabilitatea, au lansat o aplicaţie care ajută la identificarea riscului. Practic, aplicaţia îţi va spune dacă dispozitivul tău este expus sau dacă este, sigur, ferit de risc.

Descoperă vulnerabilitatea STAGEFRIGHT:

1. Descarcă şi instalează pe dispozitivul tău aplicaţia Stagefright Detector de pe Google Play Store.

2. Odată instalată aplicaţia, apasă butonul „Începe testul”. Aplicaţia va scana dispozitivul tău în căutarea vulnerabilităţii.

3. Dacă este descoperită vulnerabilitatea, mergi în meniu la Settings > About Phone > Software Updates şi verifică dacă există o actualizare software pentru dispozitiv.

4. Dacă dispozitivul este vulnerabil, este bine să nu deschizi video-uri MMS de la numere necunoscute. De semenea, este indicat să dezactivezi funcţia „Auto Retrieve SMS”, dacă foloseşti Hangouts ca aplicaţie principală pentru SMS.

Citeşte şi: Android Lollipop rulează pe 23.5% dintre dispozitivele Android

Până în prezent nu există nicio măsură care să garanteze securitatea dispozitivului tău, până în momentul în care Google şi producătorii vor furniza actualizări software.

Samsung, LG şi Google au promis furnizarea unor asemenea actualizări pentru a combate Stagefright, cât şi alte hibe ale sistemului de operare Android.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version