Home Divertisment Aplicaţii Cum vrea Google să mărească viteza de navigare pe mobil

Cum vrea Google să mărească viteza de navigare pe mobil

0

Google vrea ca toate site-urile web să se încarce mai rapid de pe dispozitivele mobile, iar pentru acest demers a anunţat lansarea iniţiativei numite Accelerated Mobile Pages (AMP) Project.

Alături de publicţiile online şi firme din domeniul tehnologiei, Google doreşte ca site-urile pentru mobil să se încarce mai rapid şi să fie compatibile cu o gamă mai largă de dispozitive. Pentru a obţine acest lucru, a dezvoltat noul format AMP HTML prin intermediul cărora site-urile îşi pot publica conţinutul.

Citeşte şi: Căutări GOOGLE – Mai mult de jumătate provin de pe mobil

Potrivit companiei Google, oricine îl poate folosi, iar platformele cum sunt Twitter, Pinterest, WordPress şi LinkedIn s-au înscris deja în proiect. „Dorim ca paginile web, bogate în conţinut cum ar fi animaţii, video şi elemente grafice să coexiste cu smart ads şi să se încarce imediat„, spune David Besbris, de la Google.

Noua iniţiativă de la Google furnizează o alternativă atât pentru Articolele Instant, de la Facebook, cât şi pentru supportul ad-block din iOS 9, de la Apple.

Ca şi Google, companiile Facebook şi Apple afirmă că vor să îmbunătăţească experienţa de navigare de pe dispozitivele mobile, dar aceşti giganţi se luptă, în acelaşi timp, pentru trafic.

Momentan nu este clar cum sau dacă Google va prioritiza în căutările de pe mobil site-urile care folosesc formatul AMP HTML, dar dezvoltatorii sunt liberi să folosească această tehnologie în site-uri. Formatul susţine conţinut bogat ca imagini şi video-uri, cât şi alte tipuri de formate pentru reclame.

Citeşte şi: Google Translate va fi disponibilă pe toate aplicaţiile

Pentru utilizatori, asta presupune o experienţă mai bună de navigare atunci când folosesc dispozitivele mobile, ferite de reclame care îngreunează şi blochează browserul şi coduri total inutile.

Pentru Google, poate fi o iniţiativă care ar aduce mai mult conţinut şi care ar merge umăr la umăr cu Articolele Instant şi Apple News, de la competitori.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version