Home Divertisment Evoluţie Samsung înregistrează prima creştere din ultimii doi ani

Samsung înregistrează prima creştere din ultimii doi ani

0

Samsung Electronics Co. a anunţat răscumpărarea acţiunilor în valoare de 9,9 miliarde de dolari, după ce a raportat prima o creştere trimestrială a profitului net, singura creştere din ultimii doi ani.

Samsung este cel mai mare producător mondial de smartphone-uri. Compania a anunţat că va anula toate acţiunile răscumpărate. Gigantul intenţionează să-şi recompenseze acţionarii cu 30% până la 50% din fluxul de numerar în următorii trei ani. Acest lucru se va realiza prin dividende.

Citeşte şi: Bateria care se îndoaie, de la Samsung, măreşte durata de funcţionare cu 50%

În cel de-al treilea trimestru al acestui an, Samsung a înregistrat o creştere a profitului operaţional cu 82%, atingând 6,5 miliarde de dolari. Şi profitul net a înregistrat o creştere cu 29%, până la 4,8 miliarde de dolari. Este prima creştere din ultimii doi ani.

Divizia Samsung Electronics care produce dispozitive mobile a înregistrat o creştere de 37% a profitului operaţional. Cea mai mare pondere în această creştere a avut-o divizia de cipuri, care a avut o creştere de 62%.

Am scris curând pe Noobz despre faptul că divizia de semiconductori este vârful de lance al companiei, iar Samsung lucrează acum la producerea unui procesor personalizat pentru dispozitivele sale, respectiv Exynos 8890, care va fi prezent pe viitorul flagship Samsung Galaxy S7.

Citeşte şi: Galaxy S6 Edge + primeşte primul update la baterie şi securitate

Samsung a devansat lansările modelelor smartphone prin comasarea intervalului în încercarea de a menţine cota de piaţă de care se bucură, cât şi avansul pe care îl are în faţa rivalului Apple.

Cu aceste noi cifre, Samsung se stabilizează şi reuseşte să se redreseze din urma scăderilor pe care le-a înregistrat. Semnalele companiei sunt pozitive şi mai mult, compania vorbeşte despre investiţii şi dezvoltare.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version