Home Homepage Smartphone-ul finanţat de Intel se lansează în 2016

Smartphone-ul finanţat de Intel se lansează în 2016

0

FeedomPop, un operator de telefonie mobilă, a încheiat un acord de finanţare cu Intel pentru a produce primul smartphone „WiFi-first„.

Smartphone-ul va folosi procesorul low-cost de la Intel, Atom x3 şi Hotspot-uri Wi-Fi oriunde pot fi folosite în locul transferului de date, chiar pentru mesaje scrise sau apeluri voce.

Smartphone-ul va comuta perfect între datele mobile şi WiFi, fără ca utilizatorul să îşi dea seama, iar atunci când telefonul se va conecta la reţeaua de telefonie mobilă, o va face, aparent, gratuit.

Citeşte şi: Smartphone-ul modular Android de care avem nevoie

FreedomPop oferă deja servicii similare, prin care apelurile şi mesajele text sunt transmise prin intermediul datelor mobile sau a semnalului Wi-Fi, nu prin mijloacele tradiţionale, dar acest smartphone va fi primul care are reţeua virtuală integrată.

Compania a popularizat de foarte mult timp reţeaua sa exclusiv de date şi susţine că are acces la „cea mai mare reţea agregată Wi-Fi” din SUA. FreedomPop oferă acces nelimitat, care includ apeluri voce şi mesaje text, pentru numai 5 dolari pe lună. Exemplul său a fost urmat şi de către Google, care a pornit propria reţea virtuală, numită Fi. Aceasta utilizează hotspot-urile Wi-Fi pentru îmbunătăţirea serviciului.

Citeşte şi: Samsung Galaxy S6 Edge prezintă 11 vulnerabilităţi de securitate

FreedomPop a început comercializarea unei tablete fără nicio marcă inscripţionată pe carcasă, iar tot atunci au oferit şi un „tease” pentru un smartphone Android LTE de 89 de dolari. Nu se ştie dacă este vorba despre acelaşi smartphone despre care vorbim acum.

În orice caz, ca parte a înţelegerii încheiate cu Intel, FreedomPop a obţinut finaţări şi de la Intel Capital, pentru a ajuta la lansarea produsului. Nu există detalii clare asupra datei de lansare şi al preţului, dar acesta va fi lansat pe mai multe pieţe, în cursul anului 2016.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version