Home Smart Gadgets Prima lună de utilizare a brăţării de fitness Garmin Vivofit – Review

Prima lună de utilizare a brăţării de fitness Garmin Vivofit – Review

0

În urmă cu mai bine de o lună de zile, am primit 2 brăţări Garmin Vivofit, pe care avem de gând să le ofer cadou mai departe, pentru că nu le vedeam utilitatea, mai ales pentru că nu sunt o persoană căreia să îi placă prea mult accesoriile care atârnă de încheieturile mâinilor şi nici pe la sala de fitness nu mă duc prea des.

În cele din urmă, pe una dintre ele am decis să o fac cadou uneia dintre surorile mele, care îşi face anual abonament la sală şi este o împătimită a stilului de viaţă sănătos, activitatea sa profesională desfăşurându-se în cadrul unei companii care promovează starea de bine, alimentaţia corectă şi completă şi nu numai.

Cea de-a doua bărţară a rămas pentru următoarea perioadă pe unul dintre rafturile din dulap, până într-o zi, când am decis că este momentul să „încerc” să o utilizez, mai ales pentru că sora mea mi-a repetat în nenumărate rânduri că de când a pus brăţara la încheietura mâinii, stilul de viaţă s-a îmbunătăţit considerabil şi a devenit din ce în ce mai motivată să facă mişcare.

Ce poate să ofere o brăţară de fitness cum este Garmin Vivofit, vă întrebaţi? Ei bine, după o perioadă de o lună de zile am descoperit o serie de motive pentru care o brăţară de fitness este mai mult decât un accesoriu pe care fiecare cetăţean al acestei planete ar trebui să îl utilizeze.

Pornesc de la o descriere pe scurt a brăţării fitness Garmin Vivofit, pe care o pot numi fără nicio exagerare o extensie pentru un stil de viaţă sănătos.

» Brăţara are un design simplu, care îţi permite să o utilizezi indiferent de ţinuta pentru care optezi. Cea pe care o deţin este de culoare neagră (vine cu brăţară de silicon la schimb de aceeaşi culoare cu originala), dar fiecare utilizator poate opta pentru o paletă largă de culori în funcţie de preferinţe. În plus, brăţara are un ecran digital care arată numărul de paşi, caloriile consumate şi distanţa parcursă zilnic.
» Aceasta îţi învaţă stilul de viaţă zilnic şi propune obiective de atins pentru creşterea tonusului, monitorizează calitatea somnului, mişcările şi durata.
» Garmin Vivofit este rezistentă la apă până la 50 metri adâncime şi are o autonomie a bateriei de până la 1 an, ceea ce înseamnă că poate fi purtată zilnic fără să necesite încrcare.
» Datele zilnice stocate în brăţară pot fi sincronizate cu smartphone-ul prin aplicaţia online Garmin Connect, pentru o mai bună şi mai simplă evidenţă a evoluţiei pe zile/luni de zile.

Înainte să utilizez brăţara de fitness Garmin Vivofit, mi-am instalat o aplicaţie de monitorizare a stilului de viaţă pe smartphone, dar a dat erori în nenumărate rânduri, fapt ce m-a determinat să nu mai ofer o foarte mare atenţie acesteia.

Aşadar, am decis să folosesc brăţara fitness şi am sincronizat-o cu smartphone-ul, am introdus datele legate de vârstă, kilograme, înălţime, activitate fizică, etc, iar brăţara mi-a stabilit automat un obiectiv zilnic, pe care am reuşit să îl ating de fiecare dată, pentru că eram avertizată periodic prin linia roşie întreruptă de pe ecran că este momentul să mă ridic de pe scaun să mă mişc.

În plus, mi-am propus ca în fiecare zi, fie după masa de prânz, fie după cea de seară, să fac o plimbare prin cartier şi nu numai, de cel puţin 60 de minute. De ce? Pentru a depăşi numărul de paşi impuşi de brăţară. Trebuie să mai menţionez că, Vivofit înregistrează nivelul zilnic de activitate şi propune un obiectiv de atins pentru următoarea zi. În funcţie de rezultate, obiectivele sunt ajustate gradual, astfel încât să fii încurajat să ai un stil de viaţă mai sănătos, mai activ.

Pe lângă faptul că poţi vedea în permanenţă cât este ora, brăţara este ca un asistent personal, dacă pot spune aşa. E ca şi când te-ai închide în birou să lucrezi, iar secretara îţi bate din când în când la uşă şi te anunţă că ar trebui să faci puţină mişcare. Practic, sunt necesare doar câteva minute de mişcare pentru a reseta indicatorul.

Nu sunt adepta vizitelor la sala de fitness/aerobic/kangoo sau alte sporturi care au rolul de a te menţine sănătos şi în formă, singurele activităţi pe care le accept şi le îndrăgesc sunt mersul pe jos şi înotul, pentru care, din păcate ar trebui să îmi fac mai mult timp.

În cele din urmă, consider că o investiţie de aproximativ 500 lei nu este foarte mare pentru rezultatele pe care le poţi obţine pe termen lung în ceea ce priveşte stilul de viaţă. În plus, dacă utilizezi brăţara concomitent cu o aplicaţie de monitorizare a caloriilor consumate, cum este FatSecret, ai toate şansele chiar să dai jos kilogramele în plus, pe care le-ai acumulat pe durata sarcinii sau pentru că te-ai neglijat pentru o perioadă prea lungă de timp.

Doresc să mai adaug că, de o lună de zile, de când am decis să utilizez zilnic brăţara fitness Garmin Vivofit, am ajuns la un obiectiv zilnic de aproximativ 10.000 de pasi, adică undeva la 360 kcal arse doar prin mers în fiecare zi şi îmi propun să ridic pragul şi mai sus, mai ales pentru că vine vara şi avem un motiv în plus să fim în formă.

În urmă cu 2 ani de zile, am decis să dau jos 10 kg cu ajutorul unui program ce implică consumul de produse naturiste, iar de atunci tot ce am făcut a fost să am grijă de stilul de viaţă pe care am reuşit să mi-l însuşesc şi să aduc diferite accesorii în viaţa mea, care să mă ajute să nu mă mai îngraş şi să pot să mă simt din ce în ce mai bine. În prezent, mănânc orice, dar cu măsură, am 2 mese pe zi, pentru că dimineaţa nu pot mânca, şi cu ajutorul brăţării de fitness mă asigur că ţin sub control necesarul zilnic de calorii şi îmi întăresc musculatura corpului.

Încurajez fiecare persoană care citeşte acest material să îşi achiziţioneze o brăţară fitness, indiferent de marcă, pentru că rezultatele apar încă din prima zi de utilizare şi, deşi pentru moment pentru multă lume o brăţară este doar un moft, la un moment dat pentru cei mai mulţi dintre noi va ajunge o necesitate.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version