Home Divertisment Aplicaţii Microsoft te upgradează la Windows 10 fără să îţi dai seama

Microsoft te upgradează la Windows 10 fără să îţi dai seama

0

Microsoft a trecut la o strategie mai agresivă de a determina utilizatorii să actualizeze sistemul de operare la noua versiune Windows 10.

Această nouă abordare pare a face mai mult rău decât bine, mai ales în ideea în care pop up-urile de până acum erau şi aşa destul de enervante.

Cea mai nouă informaţie vine de la publicaţia PC World, care a descoperit noua strategie Microsoft. Compania a regândit programul de actualizare prin intermediul căsuţei care apare în colţul din dreapta jos a ecranului.

Practic suntreinterpretate acţiunile utilizatorului, iar prin apăsarea iconiţei care indică o cruce roşie, este considerată ca încuviinţare pentru actualizarea la noul sistem de operare Windows 10.

Mai nou, pachetul care este necesar pentru a fi descărcat este clasificat ca fiind o „actualizare recomandată” de către Microsoft, iar acest lucru îi va afecta pe toţi cei care au configurat sistemul să primească toate actualizările recomandate, chiar dacă închid fereastra de dialog.

Cu toate acestea, fereastra are un link către meniul de unde pot fi aduse modificări datei la care se doreşte a fi realizată actualizarea sau chiar anularea actualizării.

Această nouă politică a trezit foarte multe reacţii din partea utilizatorilor care folosesc Windows 7 şi Windows 8.1. Mai mult, chiar tatălui meu i s-a declanşat automat upgrade-ul de la Windows 7 la Windows 10, fără ca el să fi făcut un demers în acest sens. În prezent se obişnuieşte cu noul său sistem de operare.

Nu este pentru prima dată când Microsoft încearcă o actualizare forţată pentru a spori cifrele, iar cauza principală este obiectivul stabilit la 1 miliard de dispozitive care să ruleze Windows 10, până în luna aprilie 2018. Din păcate pentru Microsoft, aceste cifre sunt departe de a fi satisfăcătoare.

 

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version