Home Homepage Principalul aspect de care să ţii cont când îţi cumperi un smartphone

Principalul aspect de care să ţii cont când îţi cumperi un smartphone

0

Care sunt criteriile de selectare ale unui smartphone? Care sunt principalele 3 lucruri la care te gândeşti atunci când vrei să îţi cumperi un telefon nou? Pentru noi, caracteristicile care definesc un smartphone bun sunt: securitate, cameră şi baterie.

Deşi poate unii dintre voi s-ar putea să nu fie de acord cu noi, securitatea trebuie să fie principalul aspect de luat în calcul atunci când aveţi la dispoziţie un buget pentru achiziţionarea unui telefon nou.

Până acum, iPhone-urile erau considerate cele mai sigure smartphone-uri în ceea ce priveşte securitatea, dar Android nu a bătut nici el pasul pe loc, oferind tehnologii noi care să poată proteja cele mai importante informaţii pe care utilizatorul le deţine în interiorul smartphone-ului.

Cu siguranţă, ca noi toţi de fel, în smartphone stochezi informaţii de la contacte, e-mail-uri, conturi bancare, poate chiar parole, cât şi conversaţii private, fotografii şi secrete legate de viaţa personală sau de muncă. Puţini însă iau în considerare posibilitatea ca telefonul să fie pierdut sau furat, iar accesul la toate aceste lucruri să fie realizat de o persoană străină, cu cea mai mare uşurinţă.

Nu toată lumea foloseşte un cod PIN, iar cei care totuşi o fac nu sunt scutiţi de riscul de a fi hack-uiţi. De aceea, dacă alegeţi să vă cumpăraţi un smartphone nou, este bine să luaţi în considerare securitatea acestuia şi tehnologiile pe care vi le pune la dispoziţie. Spre exemplu, flagship-urile high-end precum Huawei P9/P9 Plus sau Samsung Galaxy S7/S7 Edge, ca de altfel şi LG G5 sau HTC 10 oferă soluţii de deblocare mult mai sigure prin intermediul amprentei.

Unele smartphone-uri vin cu cititor de amprentă pe faţă, în vreme ce altele îl au pe spate. Setarea unei amprente nu presupune un proces complex, iar dacă doreşti să nu fii singura persoană care să aibă acces la datele din telefon prin amprentă, poţi configura o amprentă şi pentru partenerul de viaţă sau cel mai bun prieten.

Chiar dacă telefonul este blocat şi nu poate avea acces oricine la el, poţi realiza fotografii, poţi prelua apeluri, poţi opri alarma telefonului şi poţi naviga chiar prin galeria de fotografii.

În cazul în care, din nefericire, ţi-ai pierdut sau ţi-a fost furat telefonul mobil, poţi accesa android.com/devicemanager de unde poţi localiza unde se află telefonul, după care poţi să blochezi telefonul prin intermediul unei parole. De asemenea, ai posibilitatea să ştergi toate informaţiile din orice browser web, cu menţiunea că nu vei mai putea avea acces din nou la acestea.

Alte modalităţi prin care îţi poţi securiza telefonul mobil sunt recunoaşterea facială, program prezent pe dispozitive mobile precum Samsung Galaxy S4 şi o serie de smartphone-uri mid-range chinezeşti, spre exemplu, sau funcţia de scannare a irisului care se pare că îşi va face debutul pe Samsung Galaxy Note 7 în data de 2 august. Funcţia de scanare a irisului este deja prezentă pe o serie de tablete Samsung din India, dar acestea au fost special concepute pentru corporate şi nu sunt disponibile publicului larg.

Tu ce alte modalităţi de securizare a datelor din telefonul mobil mai cunoşti. Spune-ne mai multe în secţiunea de comentarii de mai jos!

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version