Home Homepage eMAG a fost sancţionat de ANPC pentru nerespectarea termenelor de livrare

eMAG a fost sancţionat de ANPC pentru nerespectarea termenelor de livrare

0

eMAG a fost sancţionat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor pentru „nerespectarea termenelor de livrare”, întrucât a încălcat prevederile art. 18 din OUG 34/2014.

În data de 26 mai 2016, clientul emag.ro, B.A., a depus o reclamaţie împotriva retailerului eMAG, pentru că s-a considerat înşelat cu privire la data de livrare a comenzii pe care a plătit-o chiar în ziua în care a fost lansată comanda. Potrivit acestuia, deşi banii au fost debitaţi din cont, compania a refuzat să trimită produsele la data comunicată, alături de firma de curierat Fan Courier.

În plus, mai spune acesta, compania eMAG schimbă hermeneutica limbii române, precizând că „livrare înseamnă a da coletul curierului, care va livra când va putea, deci peste 2, 3, 4 zile”.

La data sesizării, Noobz a contactat unul dintre reprezentanţii companiei eMAG pentru a afla mai multe pe marginea acestui subiect, iar explicaţia care ne-a fost oferită sună cam aşa: „Noi ne respectăm termenii de livrare. Aşa cum i-am spus şi clientului, îl anunţăm prin sms atunci când coletul este predat curierului. Asta înseamnă că livrăm comanda. De aici totul depinde de curier. Nu putem şti cât poate dura până atunci când clientul va intra în posesia produsului comandat. Poate fi vorba de 2, 3 sau chiar 4 zile.”

În baza petiţiei formulate de B.A., ANPC a efectuat verificări împotriva firmei Dante International SA şi „s-a constatat că aceasta este întemeiată, iar operatorul economic a fost sancţionat pentru încălcarea prevederilor art. 18 din OUG 34/2014 – nerespectarea termenelor de livrare.”

Cu ceva timp înainte să primească soluţionarea petiţiei depuse la ANPC, clientul a primit din partea eMAG un mesaj prin care îşi prezintă scuzele, însoţite de un cadou şi un voucher de cumpărături în valoare de 100 de lei:

„Bună ziua domnule Bogdan,

Ne bucurăm că aţi rămas în continuare alături de noi. Vă asigur că depunem toate eforturile astfel încât experienţa dumneavoastră să fie una pozitivă.

Domnule Bogdan, suntem constienţi că lucrurile nu funcţionează întotdeauna aşa cum ne dorim şi vă mulţumim pentru că folosiţi timpul dumneavoastră pentru a ne oferi un feedback constructiv.

Vă rugăm să acceptaţi scuzele noastre pentru experienţa avută, împreună cu un mic cadou şi un voucher de cumpăraturi pentru produse din oferta noastră (mai puţin Asigurări şi Supermarket).”

Mai jos, prezentăm integral petiţia formulată de clientul emag.ro, ca de altfel şi răspunsul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

„Reclam www.Emag.ro pentru notificări mincinoase şi înşelăciune în ceea ce priveşte livrarea produselor pentru care plata s-a făcut online, deci banii au fost debitaţi din cont, iar compania refuză să trimită produsele, alături de o alta de curierat, Fan Courier – cea care onorează destul de greu orice comandă, lucru des întâlnit în comerţul online.

În plus, deşi data de livrare a fost stabilită de comun acord (lucru care reiese tocmai din dorinţa de plată a clientului – altfel nu ar fi făcut-o, pentru a primi un produs la un termen stabilit de comun acord, conform ataşamentului), emag.ro modifică, spălând urmele, data de livrare, despre care nu ştim dacă va fi respectată. În ceea ce priveşte anularea comenzii şi scontarea sumei aferente produsului cumpărat, aceasta nu va fi primit instant în contul curent de card, ci în câteva zile, ori, plata am făcut-o pe loc, iar banii au zburat direct în contul înşelăciunii emag.ro.

Cât priveşte situaţia în cauză, respectiv banala comandă 17565746, când e vorba de stabilirea termenului de livrare, tocmai acest concept „livrare”, care înseamnă „a da în posesiune, a furniza” şi acţiunea ei, deci a intra în posesia cumpărătorului, compania mincinoasă denaturează conceptul, restabilind hermeneutica limbii române şi spune: „livrare înseamnă a da coletul curierului, care va livra când va putea, deci peste 2, 3, 4 zile.” Să fim serioşi.

Rog organizaţi un control la această companie care alimentează zilnic ura a mii de cumpărători, alături de Fan Courier, unde se regăsesc cele mai proaste şi neprietenoase servicii de curierat.”

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version