Home Lifestyle Culinar Cum îţi dai seama de fiecare dată dacă un pepene roşu este...

Cum îţi dai seama de fiecare dată dacă un pepene roşu este copt sau nu

0

Nu oricine se pricepe să aleagă pepenele perfect de la supermarket sau din piaţă şi nu de fiecare dată avem norocul să dăm peste vânzători care să ne întindă o mână de ajutor sau să ne „încerce” produsul.

Aşadar, pentru a nu te mai păcăli data viitoare când cumperi un pepene roşu, aplică aceste 3 trucuri simple care te transformă într-un expert în cumpărat pepeni. Nimic nu este mai gustos vara decât o felie rece de pepene roşu, mai ales dacă este savurată în sânul familiei.

Ce trebuie să faci pentru a alege un pepene roşu copt:

Pasul 1: Nu ridica pepenele de jos, ci pur şi simplu rostogoleşte-l şi verifică dacă pe partea inferioară coaja a căpătat o culoare gălbuie. Dacă nu găseşti această pată, chiar dacă ţi se pare că ai găsit pepenele perfect, te înşeli, acesta este crud sau nu este deloc dulce. Aşadar, lasă-l acolo şi caută mai departe.

Pasul 2: Dacă eşti o persoană mai puternică, ridică pepenele la piept şi cu podul palmelor strânge pepenele cât de tare poţi. Dacă pepenele pârâie, înseamnă că este copt şi îl poţi lua aceasă, dacă nu, încearcă să ciocăneşti în coajă (dacă se aude ca şi când ar fi gol, înseamnă că este numai bun de luat acasă, dacă nu, mai încearcă un ultim truc).

Pasul 3: Niciun semn nu este mai bun decât cel pe care ni-l transmite codiţa pepenelui. Cu cât este mai uscată codiţa pepenelui roşu, cu atât acesta este mai copt şi mai zemos.

Trebuie să ţineţi minte încă un lucru atunci când alegeţi un pepene, în mod special dacă îl cumpăraţi din piaţă, dintr-o piramidă de pepeni care au stat în soare: NU acceptaţi nicioadată pepeni din cei care au stat deasupra, pentru că riscaţi să nu fie zemoşi sau să aibă miezul făinos.

Voi mai ştiţi şi alte trucuri de care e bine să ţinem cont când cumpărăm pepeni roşii? Lăsaţi-ne părerile voastre în secţiunea de comentarii de mai jos!

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version