Home Lifestyle Culinar Cum fierbi corect pastele şi ce ingrediente sunt necesare

Cum fierbi corect pastele şi ce ingrediente sunt necesare

0

Atunci când pregăteşti paste, trebuie să respecţi anumite reguli pentru a obţine preparatul dorit. Spre exemplu, ştiai că este recomandat să nu adaugi niciodată ulei de măsline în apa în care fierbi pastele?

Iată alte şase greşeli pe care s-ar putea să le faci atunci când găteşti paste.

Cele mai multe persoane sunt de părere că pastele se prepară mult mai uşor decât orice alt tip de mâncare. De fapt, nu este deloc aşa. Dacă nu prepari pastele respectând anumite reguli, vei avea surpriza ca în farfurie să le oferi celor dragi un preparat deloc atrăgător la vedere şi cu un gust pe care nu îl aveai în plan.

» Nu folosi cea mai mică cratiţă pe care o ai la îndemână. Chiar dacă este mai greu de curăţat, o cratiţă mai mare este cea care te va ajuta să fierbi corect pastele, fără ca acestea să se lipească între ele.

» Adaugă sare în apa în care fierbi pastele. Potrivit chef Justin Smillie de la restaurantul Upland din New York, apa din cratiţă trebuie să fie „sărată ca marea” înainte să adaugi pastele. Dacă ştii când să adaugi sarea (înainte de paste, nu în timpul fierberii), vei obţine o porţie de paste fierte corect.

» Nu umple cratiţa cu apă fierbinte, chiar dacă este o procedură mai rapidă. Fierbe o cratiţă cu apă rece pentru a înlătura toate impurităţile înainte să adaugi pastele pentru a le fierbe.

» Dacă fierbi pastele într-o cratiţă corespunzătoare, nu există niciun motiv pentru care să adaugi ulei de măsline la fiert, pentru că pastele nu se vor mai lipi între ele. Aşadar, nu mai irosi uleiul de măsline şi foloseşte-l la preparatele la care este cu adevărat necesar.

» Nu găti după instrucţiunile de pe pachetul de paste. Acelea sunt doar indicaţii. Verifică pastele în timp ce fierb, gustă din ele înainte să scurgi apa, nu te lăsa înşelată de termenii trecuţi pe ambalaj pentru că la final s-ar putea să obţii un preparat care să nu poate fi consumat.

» Nu clăti pastele, decât dacă vrei să pregăteşti o porţie de paste reci sau o salată cu paste reci. În plus, nu uita să păstrezi puţină apă din cea în care ai fiert pastele pentru a pregăti sosul.

» Prea multă brânză nu este întotdeauna cea mai bună alegere. Chiar dacă pare tentant să adaugi mai mult parmezan decât ce primeşti la restaurant peste paste, încearcă doar să presari acest ingredient, atât cât este necesar pentru a acoperi pastele. Altminteri, s-ar putea să te saturi de paste înainte să apuci să înghiţi a 2-a îmbucătură.

Acestea ar fi sfaturile noastre pentru iubitorii de paste. Tu cum pregăteşti porţia de paste preferată. Lasă-ne povestea şi sflaturile tale în secţiunea de comentarii de mai jos!

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version