Home Divertisment Evoluţie SpaceX a recuperat a şasea rachetă FALCON 9 după lansarea de succes...

SpaceX a recuperat a şasea rachetă FALCON 9 după lansarea de succes al unui satelit în orbită

0

SpaceX, compania producătoare de nave aerospaţiale înfiinţată de Elon Musk, a reuşit recuperarea a celei de-a şasea rachete Falcon 9, după o misiune în spaţiu, încheiată cu succes.

Misiunea rachetei a fost de a lansa un satelit care aparţine unei companii japoneze de comunicaţii. Racheta a efectuat o misiune destul de dificilă, care presupune lansarea satelitului în orbita de transfer geostaţionară, care va îl purta 32.000 de kilometri dincolo de suprafaţa Terrei.

Racheta Falcon 9 face parte dintr-o categorie de rachete cu două stadii, produse de compania SpaceX, care implică două etape diferite. Propulsia este asigurată treptat, pentru ca racheta să atingă viteza orbitală.

Rachetele au nouă motoare, de aici şi cifra 9 din numele său, fiind capabile de a transporta încărcături de până la 22.800 de kilograme, pe orbita joasă a Terrei, dar şi încărcături de până la 8.300 de kilograme pe orbita de transfer geostaţionară, potrivit informaţiilor oferite dee compania SpaceX.

Sistemul în două etape este esenţial pentru SpaceX deoarece a fost creat tocmai pentru ca aceste rachete să fie reutilizabile. Acest design s-a dovedit a fi extrem de folositor, compania reuşisnd să reduce foarte mult din costuri, ceea ce deschide noi posibilităţi pentru transportul spaţial, care va fi mai eficiet, mai uşor şi mai accesibil.

Cu toate că SpaceX nu a relansat niciuna dintre rachetele care au fost folosite la transorturi spaţiale, numărul rachetelor folosite este în creştere, iar potrivit informaţiilor, Elon Musk va lansa prima rachetă „refolosită” chiar în această toamnă.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version