Home Homepage Samsung vrea să vândă telefoane high-end recondiţionate ale propriului brand

Samsung vrea să vândă telefoane high-end recondiţionate ale propriului brand

0

În încercarea de a menţine câştigurile şi share-ul pieţei de smartphone de pe glob, Samsung se pare că lucrează la un plan prin care să vândă telefoane high-end recondiţionate ale propriului brand.

Potrivit surselor Reuters, Samsung vrea să maximizeze eficienţa costurilor şi să păstreze marjele de operare la peste 10%. Astfel, va recondiţiona telefoanele high-end returnate companiei de utilizatori care s-au înscris în programul de upgrade de pe pieţe precum Coreea de Sud şi State Unite, după care va vinde aceste dispozitive la preţuri mai mici.

Este neclar cât de jos vor coborî discounturile pentru telefoanele recondiţionate sau unde şi când vor deveni disponibile produsele. Totuşi, este de luat în calcul faptul că nu orice ţară întâmpină cu braţele deschise produsele recondiţionate. Guvernul din India, spre exemplu, a blocat planurile Apple de a vinde telefoane recondiţionate, chiar dacă compania are în plan să deschidă Apple Shops acolo în viitorul apropiat.

Mişcarea ar trebui să ajute Samsung să îşi menţină poziţia în piaţele unde pierde în faţa rivalilor din China, care oferă dispozitive cu specificaţii similare la preţuri mult mai mici. Pe de altă parte, acesta poate fi considerat şi un risc de a devaloriza brandul Samsung în ţările unde telefoanele high-end sunt privite ca simboluri.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version