Home Homepage REVIEW: Moto G4 este un smartphone mid-range căruia o să îi duc...

REVIEW: Moto G4 este un smartphone mid-range căruia o să îi duc dorul

0

În ultimele două săptămâni am avut posibilitatea să testez mulţumită Orange un Moto G4 de la Lenovo, iar experienţa a fost una surprinzătoare.
Dispozitivul mobil lansat în urmă cu puţin timp în România a reuşit să ofere la un preţ standard de 209 euro, preţ cu abonament 119 euro cu oferta recomandată Orange Young 2016, cam tot ce îi este necesar unui utilizator obişnuit de smartphone.

Nu am mai folosit un telefon marca Motorola de mai bine de 7 ani de zile, de pe vremea când telefoanele cu clapetă erau la modă şi mare parte dintre colegii de liceu optau pentru el.

Moto G4 este un smartphone cu un display ce oferă o diagonală generoasă, 5.5 inchi, la o rezoluţie de 1920 x 1080 pixeli. Camera principală a smartphone-ului mid-range este de 13 MP, iar cea frontală este de 5 MP. În ceea ce priveşte procesorul, acesta vine cu Snapdragon 617 de la Qualcomm, iar sistemul de operare este Android 6.0.1 Marshmallow. În ceea ce priveşte memoria şi spaţiul de stocare, avem un pachet de 2 GB/16 GB, cu posibilitatea de expansiune prin microSD până la 128 GB.

Ecranul are protecţie de tip Gorilla Glass rezistent la apă, iar potrivit producătorului, după o alimentare de numai 15 minute telefonul poate fi utilizat până la 6 ore mulţumită tehnologiei TurboPower.

Iar pentru că a venit vorba de baterie, voi continua prin a spune că dispozitivul Moto G4 pe care l-am testat a fost în permanenţă conectat la internet, iar bateria a oferit o autonomie de până la 2 zile în regim de utilizare moderată. Telefonul are o baterie de 3.000 mAh, care potrivit producătorului ar trebui să ofere o autonomie în convorbire până la 15 ore în 3G.

Chiar dacă la prima vedere vei avea senzaţia că bateria este detaşabilă, cel puţin asta a fost impresia pe care mi-a lăsat-o telefonul când l-am scos din cutie, aceasta este capsulată, iar utilizatorul are acces numai la cardurile SIM şi microSD, prin îndepărtarea capacului de plastic de pe spate.

Având un design din plastic, telefonul are o greutate de numai 155 g. Personal, aş fi preferat câteva grame în plus şi un design în totalitate din metal pentru o rezistenţă mult mai mare, dar nu pot spune că experienţa de utilizare a fost afectată într-un anume fel de design sau de materialul folosit pentru crearea telefonului. Acesta este destul de uşor de utilizat cu o singură mână, nu alunecă şi este destul de atent lucrat, mai mult decât atât, încape la fix în buzunarul de la pantaloni sau în cel de la geantă.

Legat de camerele Moto G4 pot spune că am fost mulţumită, în mod special când am realizat fotografii pe timp de zi. Atât camera principală de 12 MP, cât şi cea frontală de 5 MP au oferit fotografii la o calitate foarte bună, pe care nici nu am mai fost nevoită să le editez pentru a le distribui pe Instagram sau Facebook.

Chiar dacă procesorul telefonului nu este unul dintre cele mai puternice, am reuşit cu uşurinţă să joc Clash Royale, fără să existe probleme, dar recunosc că nu am încercat şi alte jocuri care ar putea solicita extrem de mult telefonul şi pe care de regulă le pot juca fără probleme cu Galaxy S7 Edge de la Samsung.

Putem numi Moto G4 de la Lenovo un telefon decent, accesibil tuturor buzunarelor, ideal pentru utilizarea zilnică, dar nu cel mai indicat pentru împătimiţii de fotografii sau jocuri pentru smartphone. Raportul calitate-preţ este unul foarte bun, iar în ceea ce priveşte experienţa de utilizare, după sincronizarea aplicaţiilor prin contul Google, nici nu am simţit că am utilizat un smartphone mid-range, pentru că acesta nu a prezentat niciun fel de impediment.

Recomand Moto G4 de la Lenovo utilizatorilor care au la dispoziţie un buget limitat la 1000 lei şi care îşi doresc un smartphone cu funcţii bune, atribuit unei mărci puternice, care până acum a reuşit cu brio să îşi mulţumească utilizatorii. Dacă ai întrebări legate de Moto G4, nu ezita să ne scrii la adresa redactie@noobz.ro, în secţiunea de comentarii de mai jos sau pe Facebook Noobz. Deţii deja un Moto G4? Împărtăşeşte din experienţa ta şi celorlalţi utilizatori de smartphone.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version