Home Homepage REVIEW: Samsung Smart Charm este mai degrabă un moft, decât o necesitate

REVIEW: Samsung Smart Charm este mai degrabă un moft, decât o necesitate

0

Samsung a anunţat fitness tracker-ul Smart Charm în februarie la Mobile World Congress, iar în România dispozitivul a fost lansat oficial în urmă cu mai puţin de o lună de zile. Timp de 7 zile am renunţat la brăţara mea fitness Garmin Vivo Fit pentru a testa Charm, mulţumită celor de Orange.

De-a lungul vieţii nu am dezvoltat o pasiune neţărmurită pentru accesorii, fie ele inteligente. Sunt o fire destul de statornică atunci când vine vorba de bijuterii, smartphone-uri sau brăţări de fitness/trackere fitness/smartwatch-uri. Puţine produse ajung să îmi satisfacă nevoile şi să mă mulţumească pe deplin, iar testarea Charm a fost mai degrabă o provocare.

Am vrut să înţeleg de ce ai putea fi atras să un tracker fitness care implică neapărat şi utilizarea unui smartphone pentru monitorizare. Răspunsul a venit destul de repede, încă din primele ore de utilizare – pentru că, modă – iar mai multe nu prea ar fi de spus.

Există numeroase produse de monitorizare a activităţii fizice sau pentru alertă în cazul notificărilor de pe smartphone, iar preţurile acestora variază de la 70 – 150 lei. De ce ar trebui să alegi Samsung Smart Charm? Motivele nu sunt multe, dar nu esenţiale dacă eşti o femeie căreia îi place să ţină pasul cu moda.

Samsung Charm este o brăţară fitness discretă şi în acelaşi timp elegantă, destul de uşor de asortat la divese ţinute. Acesta nu presupune o încărcare zilnică, ci la aproximativ două săptămâni.

Poate te vei întreba de ce este necesară o brăţară fitness când există atâtea aplicaţii de monitorizare a sănătăţii pentru smartphone. Ei bine, Samsung Smart Charm te ajută să monitorizezi performanţele, indiferent dacă ai sau nu telefonul la tine, doar că, poţi afla toate datele necesare, precum caloriile arse sau distanţa parcursă doar când brăţara se conectează la telefon şi datele sunt transferate în aplicaţia Charm by Samsung.

Nu sunt fan al brăţărilor fără display, dar în cazul în care adopt o ţinută mai elegantă, Samsung Charm poate prelua locul brăţării mele fitness pentru a monitoriza în continuare activitatea fizică, fără a părea a fi din alt peisaj. Cele 3 culori are LED-urilor te informează cu privire la toate notificările, mesajele și apelurile pe care le primești pe smartphone.

Bateria are o capacitate de 17 mAh, produsul Charm vine disponibil în trei variante de culori: negru, alb şi roz şi poate fi achiziţionat de la Orange la un preţ de 19 euro. Dacă vei comanda produsul online de la Orange, mai trebuie să ţii cont de faptul că transportul este de 3 euro/comandă.

Sistemul de operare compatibil este de la Android 4.4 în sus. În cutie, brăţara vine însoţită de un manual de utilizare şi de dispozitivul de încărcare, fără cablu de încărcare (de ţinut cont de faptul că dispozitivul de încărcare poate fi pierdut destul de uşor pentru că este foarte mic).

Samsung Smart Charm este o opţiune de cadou ideală pentru fashioniste, pentru femeile care vor să îşi monitorizeze în permanenţă activitatea fizică sau pentru femeia care doreşte să deţină un accesoriu inteligent pentru fiecare ţinută. Consider brăţara Charm mai degrabă un moft, decât o necesitate, dar în cele din urmă gusturile nu se discută.

Dacă aveţi întrebări legate de brăţara Samsung Smart Charm, scrieţi-ne pe adresa redactie@noobz.ro, pe Facebook Noobz sau în secţiunea de comentarii de mai jos. Dacă deja deţii o brăţară inteligentă Charm, spune-ne ce te mulţumeşte/nemulţumeşte la ea.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version