Home Homepage Review Lenovo Yoga 900: Un ultrabook uşor de transportat şi de utilizat,...

Review Lenovo Yoga 900: Un ultrabook uşor de transportat şi de utilizat, ideal pentru sexul frumos

0

Lenovo Yoga 900 este un ultrabook lansat în România de compania Lenovo în luna noiembrie 2015. Am avut ocazia să mă joc câteva zeci de minute pe dispozitiv, dar nu a fost suficient cât să îmi conturez o părere despre produs şi să îi dau o notă pentru ca utilizatorul să reuşească să facă cea mai bună alegere când doreşte să achiziţioneze un laptop nou.

Mulţumită Graffiti PR, am testat în paralel, vreme de două săptămâni, un ultrabook, Lenovo Yoga 900, şi un convertibil, Lenovo Think Pad. Voi vorbi pe larg despre ambele dispozitive şi voi prezenta motivele pentru care acestea merită sau nu investiţia financiară.

În rândurile ce urmează, voi trece în revistă designul, specificaţiile, funcţionalităţile, preţul şi disponibilitatea ultrabook-ului Lenovo Yoga 900, iar la final voi prezenta o scurtă concluzie şi un sfat prietenesc, aşa cum v-am obişnuit până acum în cazul fiecărui dispozitiv testat.

Design Lenovo Yoga 900

Yoga 900 este un notebook foarte elegant, atent finisat şi foarte atractiv. Vorbim despre un dispozitiv cu design deosebit, care reuşeşte să atragă priviri, indiferent de locul pe care este poziţionat pe rafturile din magazine. Balamaua rotativă a Yoga 900 oferă o fineţe aparte produsului şi îi dă acestuia o notă premium.

20161031_142501

Laptopul are o greutate de numai 1.3 kg şi o grosime de 14 mm. Este extrem de uşor de transportat şi ideal pentru utilizatorii care sunt mereu în mişcare. Yoga 900 este un laptop ultraportabil pe care îl poţi îndoi, răsuci şi împături, pentru a-l utiliza în funcţie de preferinţe. Yoga 900 este disponibil în 3 culori: portocaliu, auriu sau argintiu. Noi am testat la Noobz culoarea auriu. Când s-a lansat, Yoga 900 era declarat cel mai subţire convertibil din lume. Din ultimele date pe care le avem, acest titlu este deţinut în prezent de un ultrabook de la Acer.

Specificaţii şi funcţionalităţi Lenovo Yoga 900

Yoga 900 are un display QHD+ cu tehnologia IPS (In-Plane Switching), o tastatură îmbunătăţită, vine cu un ventilator nou care menţine întotdeauna dispozitivul rece, protejându-l în acelaşi timp de praf. Procesorul disponibil pe Yoga 900 este Intel® Core™ i5-6200U, pe platforma Skylake (a 6-a generaţie), frecvenţa procesorului este de 2.3 GHz, capacitatea HDD este de 512 GB, iar memoria standard este de 8 GB, memoria maximă suportată fiind de 16 GB.

Potrivit producătorului, autonomia bateriei este de până la 9 ore de utilizare. În timpul testării nu am reuşit să scot mai mult de 5 ore, folosind intens Yoga 900 în interes profesional, dar şi personal, atât la birou, cât şi pe traseu.

Lenovo Yoga 900 are Touchscreen, dar am preferat să nu utilizez această funcţie, fiindu-mi mai simplu să recurg la metoda tradiţională de utilizare a unui laptop, voi da vina aici pe automatism (nu sunt fan tabletă, pentru asta am un smartphone cu diagonala de 5.5 inchi, suficientă pentru ce am nevoie). Diagonala display-ului IPS este de 13.3 inci, iar pe parte audio, Yoga 900 vine cu Boxe stereo JBL, Dolby® DS 1.0 şi Home Theater® Certification. Am vizionat un film pe laptopul Lenovo Yoga 900, doar pentru a testa experienţa de vizionare, şi am ajuns la concluzia că laptopul este potrivit şi pentru acele ore îndelungate de mers cu trenul în care indicat este să „pierzi timpul” vizionând un serial. Personal, prefer să mă bucur de filme vizionându-le pe peretele din sufragerie, proiectate cu un proiector high-end, dar din când în când mă pot mulţumi şi cu un laptop ce oferă o rezoluţie optimă de 3200 x 1800.

Mă consider un utilizator modest când vine vorba de laptopuri. De regulă, tot ceea ce pot să fac cu un laptop este să muncesc la partea de redactare conţinut pentru Noobz, editare foto/video moderată, vizionare diferite videoclipuri pe internet, muzică şi filme. Pentru ceea ce am nevoie, Lenovo Yoga 900 este perfect, doar preţul ar prezenta o mică problemă.

Am utilizat Yoga 900 acasă, la birou, în maşină, în restaurant şi stând în picioare, când situaţia a impus asta. Nimic nu m-a oprit să îmi fac treaba cu acest dispozitiv. Pentru că nu sunt un fan al jocurilor pe calculator, n-aş putea să sfătui utilizatorii să cumpere acest produs şi dacă au astfel de hobby-uri, dar pot garanta că nu oferă suport pentru jocurile de ultimă generaţie precum Overwatch, pe care îl puteţi juca în schimb pe laptopurile de gaming Predator sau pe sitemele de gaming.

Concluzia despre Lenovo Yoga 900

Pentru nevoile pe care le am când vine vorba de un laptop, bugetul alocat nu ar fi mai mare de 4000 lei. Totuşi, dacă luăm în considerare că un flagship smartphone lansat în 2016 depăşeşte suma de 3800 lei, poate că preţul de aproximativ 6000 lei al Lenovo Yoga 900 nu este chiar atât de mare. Depăşind detaliile legate de preţ, Yoga 900 este ideal, din punctul meu de vedere, pentru sexul frumos, deşi am văzut şi utilizatori de sex masculin.

Fiecare student are nevoie de un laptop pentru a se pregăti de sesiune sau pentru licenţă ori disertaţie, cum de altfel există persoane care au nevoie de mobilitate şi doar un ultrabook precum Yoga 900 ar putea să le ofere cea mai bună experienţă.

Preţ şi disponibilitate Lenovo Yoga 900

Preţul unui Lenovo Yoga 900 este între 5900 – 6400 lei, în funcţie de retailerul de la care alegi să îl achiziţionezi. În prezent, cea mai bună ofertă am găsit-o pe cel.ro. Pe eMAG, produsul nu mai este disponibil, ca de altfel nici la evoMAG.

Dacă ai întrebări legate de Lenovo Yoga 900, nu ezita să ne scrii în secţiunea de comentarii de mai jos, pe adresa de e-mail: redactie@noobz.ro sau pe Facebook Noobz.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version