Home Sitemain Lansare Huawei Mate 20: Diferențe dintre telefoanele Mate 20 și Mate 20...

Lansare Huawei Mate 20: Diferențe dintre telefoanele Mate 20 și Mate 20 Pro

0

Huawei lansează phablet-urile Mate 20 și Mate 20 Pro și surprinde încă o dată publicul la nivel de cameră principală. De la P9 până în prezent, Huawei a mizat foarte mult pe capacitățile camerei principale de pe terminalele premium, iar cu seria Mate nu se lasă mai prejos.

Ambele telefoane Mate 20 și Mate 20 Pro arată foarte bine, au o construcție complet din sticlă, cu margini din aluminiu și folosesc schema de culori pe care o vedem pe gama P20.

Testăm și noi în curând telefonul Huawei Mate 20 Pro prin Orange Smartphone Tester și vă spunem ce diferențe vedem între modelul precedent lansat de Huawei, ca de altfel și comparativ cu gama P, care este în topul preferințelor utilizatorilor atunci când vine vorba de camera.

Atât Mate 20, cât și Mate 20 Pro vor fi disponibile în 5 variante de culori: pink gold, midnight blue, emerald green, twilight și black.

Huawei introduce o nouă textură, dar doar pentru două dintre modelele de anul acesta. Este vorba despre ”hyper-optical display pattern” și este disponibil doar pe versiunile emerald green și midnight blue.

Această adăugire ajută telefoanele să ofere un grip mai bun și să fie mai rezistente la amprente. Așadar, dacă vă interesează foarte mult acest aspect, aveți grijă ce opțiune de telefon alegeți. De ce nu a mers Huawei pe toate telefoanele cu această textură, este greu de spus.

Între Mate 20 și Mate 20 Pro sunt câteva diferențe, dar cele mai ușor de sesizat sunt pe fața telefonului.

În urma lansării, multe publicații online de tehnologie au menționat că Mate 20 pare să arate mai bine din acest punct de vedere, deși ambele modele prezintă display fără margini.

Mate 20 are un notch (breton) mai mic, care încorporează camera frontală, în vreme ce Mate 20 Pro are un notch mai mare, pentru cele 2 camere frontale, lucru ce îl face să semene destul de mult cu iPhone.

Mate 20 vine cu un display LCD de 6.53 inch și o rată de 18.7:9, în vreme ce Mate 20 Pro are un display curbat OLED de 6.39 inch cu o rată de 19.5:9. Din acest punct de vedere, așteptăm cu nerăbdare să testăm telefonul în timpul în care ne uităm la seriale online.

Dacă e să comparăm cele 2 telefoane Mate din punct de vedere display, Mate 20 Pro a trecut la Quad HD+, în vreme ce Mate 20 are doar Full HD+.

Ambele telefoane vin cu procesor Kirin 980 și Mali-G72 GPU. Procesorul este construit pe 7 nm, ceea ce înseamnă că ar trebui să ofere viteză mai mare și eficiență mai bună decât cele construite pe 10 nm. Oricum, urmărit topul Antutu din octombrie 2018 și cu siguranță vom remarca schimbări exponențiale legate de performanța telefoanelor Android în 2018.

Huawei Mate 20 și Mate 20 Pro au baterii foarte mari, de 4000 mAh, respectiv 4200 mAh. Diferența în ceea ce privește tehnologia de încărcare pentru cele două telefoane este, totuși diferită.

Mate 20 Pro beneficiază de Supercharge până la 40W, ceea ce înseamnă 70% încărcare în aproximativ 30 de minute, în vreme ce Mate 20 rămâne cu tehnologia de pe Mate 10 și Mate 10 Pro.

Ambele telefoane au suport de încărcare wireless pe 15W, dar Mate 20 Pro primește și aici îmbunătățiri, în sensul că poți folosi Mate 20 Pro ca încărcător wireless. Acum, nu știm cât de mult ar vrea cineva să își folosească telefonul pe post de baterie externă, dar nu știi niciodată.

Huawei Mate 20 nu este rezistent la apă, în timp ce Mate 20 Pro are această capacitate cu certificare IP68. Toate lucrurile pe care nu le ai pe Mate 20 indică faptul că producătorul chinez vrea să îți demonstreze că produsul vârf de gamă își merită toți banii.

Cu privire la camere, știm că Mate 20 Pro prezintă o lentilă standard de 40 MP cu o apertură f/1.8, a doua de 20 MP ultra wide-angle cu apertură f/2.2 și o a 3-a de 8MP telephoto cu o apertură f/2.4 și OIS.

Mate 20, pe de altă parte e mult mai slab decât Pro. Are tot modul de cameră triplă, dar senzorul principal are doar 12MP cu apertură f/1.8, cel de-al 2-lea de 16MP wide-angle cu apertură f/2.2 și cel de-al treilea de 8MP telephoto șens cu apertură f/2.4 și OIS.

Huawei a renunțat la senzorul dedicat monochrome pentru îmbunătățirea fotografiilor alb-negru.

Ambele telefoane au cameră de 24 MP pentru selfie.

Huawei mizează mult pe AI și prezintă acest aspect prin experiența foto. Pe Mate 20 și Mate 20 Pro, Master AI de la Huawei va selecta automat lentilele potrivite bazat pe tipul de fotografie pe care o realizezi.

Cu ajutorul dual NPU al Kirin 980, funcția Master AI va avea capacitatea să recunoască peste 1500 de scene, în timp ce seria Mate 10 reușea doar puțin peste 500 de scene.

În ceea ce privește securitatea, Mate 20 de la Huawei are senzor de amprentă pe față, în vreme ce Mate 20 Pro vine cu un senzor de amprentă încorporat în display. Huawei spune că senzorul de deblocare prin amprentă a fost îmbunătățit cu 20% comparativ cu senzorul Porsche Design Mate RS.

Sistemul de operare este Android 9 Pie și EMUI 9, ceea ce înseamnă că seriile 20 vor fi cu 47% mai responsive când tastezi în aplicații, cu 51% când pornești aplicațiile și cu 42% în ușurința operării aplicațiilor.

Desigur, descrierile arată toate foarte bine și promit mult, dar trebuie să vedem telefoanele în acțiune pentru a ne putea pronunța. Așadar, fiți cu ochii pe Noobz în campania Orange Smarphone Tester și trimiteți-ne întrebările voastre în comentarii.

Prețul standard pentru Huawei Mate 20 este de 800 euro, iar al Mate 20 Pro este de 1000 euro.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version