Home Sitemain 5 locuri altfel în care să mergi în 2019

5 locuri altfel în care să mergi în 2019

0

Dacă era să facem un top 5 al locurilor pe care să le vizitezi în urmă cu 10 ani de zile, cel mai probabil 70% dintre destinațiile de mai jos nu erau menționate.

Lumea se mărește pe si ce trece, iar fiecare dintre noi descoperim locuri noi, vii și pline de culoare, care merită să fie selecția pe care o faci de pe harta lumii.

Ori de câte ori vizitezi o nouă regiune a lumii, cu siguranță descoperi noi locuri de care nu a auzit nimeni niciodată. Așadar, cum decizii care va fi următoarea destinație de vacanță. Cum știi că noua țară în care vei ateriza este sigură pentru tine și cei dragi.

Ei bine, la multe dintre întrebări este recomandat să răspundă experții în turism, iar unii dintre ei au făcut-o deja pentru Forbes.com. Iată ce spun ei că se află pe radar în 2019.

Insulele Azore, Portugalia

”Insulele Azore sunt un arhipelag în mijlocul Oceanului Atlantic cu peisaje desprinse din Avatar și se află în toul destinațiilor de vacanță pentru 2019”, spune Melissa Biggs Bradley, fondatorul companiei Indagare.

Din România, nu există zbor direct către Azore, va trebui să optezi pentru unul cu escală, iar călătoria ar putea ajunge și până la 20 de ore dus-întors. Dar dacă este să privește peisajele și să simți liniștea pe care destinația ți-o transmite, cu siguranță merită efortul.

”Insulele au lacuri vulcanice, primăveri călduroase și plaje cu nisip negru. Pasionații de scufundări, canotaj, drumeții, balene, surf și nu numai, vor găsi aici raiul pe Pământ.”

Cu siguranță, dacă ajungi aici, vei realiza că este unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-ai vizitat vreodată.

Regatul Bhutan

Este o țară din sudul Asiei, aflată la poalele Munților Himalaya, care se învecinează la sud, est și vest cu India și la nord cu China.

”Numărul turiștilor internaționali care vin în Bhutan crește considerabil de la an la an, dar majoritatea turiștilor vizitează zone cunoscute ale Bhutanului central și de vest”, explică Brent Olson, reprezentant al companiei GEoEx.

”Partea de est a Bhutan se deschide și mai mult publicului și este o destinație care reușeste să transmită multă poveste.” Peisajele sunt senzaționale, cultura lor este cum ați văzut doar în filme, iar parte din cei care l-au vizitat spun că este ”cel mai fericit loc de pe Pământ”.

Ca să ajungi în Bhutan, cel mai sigur îți pregătești din timp propriul traseu, dar la destinație trebuie să știi că nici cazarea, nici mâncare nu sunt foarte scumpe. Spre exemplu, la un hotel de 3 stele, plătești un preț mediu de 276 lei pe noapte.

Los Cabos, Mexic

”Este o destinație de vacanță de lux, cu zeci de proprietăți de 5 stele. Dar în ultimii doi ani de zile, destinația va avea noi proprietăți de cazare, care va asigura și mai multe locuri pentru turiștii care vor să ajungă aici”, spune Biggs Bradley.

Apa este de un albastru smarald, plajele sunt extrem de fine, iar peisajele te vor face să nu uiți niciodată că ai ajuns acolo.

Categoric, din România faci ceva ore până acolo, trebuie să îți iei și viză de călătorie, trebuie să îți faci un traseu bine stabilit, dar hei, uită-te și tu cum arată imaginile de la destinație.

Columbia

În 2017, președintele Columbiei a câștigat Premiul Nobel pentru Pace, iar țara a trecut rapid de la ”una dintre cele mai periculoase locuri de pe planetă la o națiune la marginea desoperirii”, spune Biggs Bradley.

”Turiștii nu merg încă în masă aici, iar optimismul columbienilor este palpabil. Bogotá nu este la fel de călduroasă cum e Cartagena, cum niciuna dintre cele două nu este la fel de bogată ca Medellín, dar toate au fost căminul multor artiști dea lungul anilor.”

Arta stradată transmite o veșnică sărbătoare, iar Bogotá este una dintre cele mai fascinante destinații culinare din America de Sud.

Columbia mai este numită ”personificarea Statelor Unite”.

Etiopia

Locul în care turiștii au posibilitatea să experimenteze intersecția dintre creștinism, iudaism și islamism printr-o imersiune culturală de neegalat.

Țara este căminul unor bisericii în stâncă construite în perisaje incredibile, cu antichități din secolele 4 și 5 și sate tribale care trăiesc la fel de mii de ani.

Etiopia se deschide treptat lumii, iar în anii ce vor urma, tot mai mulți dintre noi vom alege ca destinație de vacanță această națiune, atât pentru frumusețile ei, cât și pentru lucrurile senzaționale pe care le putem descoperi doar aici.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version