Home Interviu Samsung MWC 2019: Interviu exclusiv cu Mark Notton

Samsung MWC 2019: Interviu exclusiv cu Mark Notton

0
Samsung MWC 2019

Samsung MWC 2019: Ieri v-am prezentat un interviu  exclusiv cu Maxime GuirautonMarketing Director Consumer & Enterprise Samsung Electronics, de la MWC 2019. Astăzi, puteți urmări interviul integral cu Mark Notton, Director – Product Portfolio and Commercial Strategy Samsung Electronics.

Am discutat cu Mark despre componenta tehnică a noilor produse Samsung. Încercăm să înțelegem procesul prin care s-a ajuns la designul camerei frontale. Aflați, de altfel, și cum a fost integrat senzorul ultra-rapid în display. Și, nu în ultimul rând, cum funcționează de fapt partajarea wireless a energiei.

Cristian Gănescu: Salutare! Suntem la Mobile World Congress 2019. Este al doilea interviu pe care în avem la Samsung. Prima dată am vorbit cu Maxime Guirauton, iar astăzi vom vorbi cu Mark Notton, Director – Product Portfolio and Commercial Strategy la Samsung Electronics. Bună, Mark! Ce faci, cum ești?

Mark Notton: Sunt foarte bine, mulțumesc, tu?

CG: Sunt bine, am vorbit ieri cu Maxime. Ne-a spus multe lucruri despre noua gamă S10 și despre Galaxy Fold. A fost foarte entuziast și mi-a transmis un sentiment foarte bun. Dar, vreau să vorbesc puțin cu tine despre partea tehnică a seriei S10. Așadar, primul lucru pe care vreau să îl întreb este: ”Avem S10e, avem S10, S10 Plus și S10 Plus 5G. E ceva ce tu știi și noi nu?”

MN: Da, sper să fie așa!

Samsung MWC 2019: Când ajunge Galaxy S10 5G în România

CG: Și noi sperăm! Anul acesta, vom beneficia de 5G?

MN:Da. Deci, lansăm modelele S10 5G în Europa începând cu vara acestui an. În funcție de cum se dezvoltă rețeaua 5G, vom putea să-l lansăm în diferite părți din Europa. Începem în vară cu acest produs.

CG: Persoanele care vor să țină pasul cu rețeaua, pot cumpăra telefonul 5G. Și cel mai probabil, în vară sau după vară, vom putea vedea lansarea rețelei 5G în multe țări.

MN: Exact! Țară cu țară, e un interval de timp diferit când putem lansa dispozitivele și putem folosi serviciile 5G. Așadar, să vii cu o rețea nouă, în toată țara, durează ceva timp. Așa că, veți vedea, începând din vară, țară cu țară, că operatorii vor începe lansările.

CG: Aveți un program stabilit pentru această lansare? Când îl vom vedea în România?

Samsung MWC 2019

MN: Nu avem un program stabilit, încă, pentru România. Însă, din partea noastră avem dispozitivele pregătite, testăm cu un număr variat de operatori în Europa, să fie gata pentru vară. Și, imediat ce operatorii din România încep să activeze rețeaua 5G, atunci vom fi încântați să îl lansăm în România.

CG: Așadar, din păcate, nu avem nicio veste despre asta.

MN: Nu, încă!

CG: Bine, bine! Poate vom păstra legătura pe acest subiect!

MN: Ținem legătura! Cu fiecare nouă tehnologie, durează o perioadă de timp până când se lansează. Dar, apoi veți vedea beneficiile pe care le oferă tehnologia mai târziu anul acesta și după.

CG: Ok. Am spus asta când am interacționat cu dispozitivele. Pentru mine, seria S10 are aspect mult mai premium și se simte astfel. Nu am fost uimit de S9, să fiu sincer, dar asta e grozav. Pentru mine, asta e grozav. Am vrut să te întreb …

De ce camera a fost păstrată pe orizontală și nu pe verticală, ca la seria A9?

MN: Depinde de ce nu poți să vezi aici, ce este în interiorul dispozitivului. La acest model, vedem mult mai mulți senzori, cipuri, circuite și alte astfel de lucruri. Așa că a trebui să decidem cum să punem camera în dispozitiv. Avem o serie care vine cu 2 camere și cu 3 camere, dacă este necesar și cu senzorul de profunzime.

Așa că, cea mai naturală metodă pentru a avea constantă la aceste telefoane a fost să optăm pentru poziționarea orizontală a modulului de cameră. Pentru acest model are sens să facem asta. Pe seria A are mai mult sens să îl avem pe verticală. Așadar, depinde de cum dezvoltăm interiorul telefoanelor.

CG: Este mai degrabă un aspect legat de hardware.

MN: Parțial hardware și parțial estetic. Ne-am gândit și la ce arată mai bine. Dar hardware-ul a cântărit, într-adevăr, destul de mult.

Samsung MWC 2019: Poveste senzorului de amprentă ultra-rapid

CG: Nu vedem senzorul de amprentă pe spate.

MN: Nu!

CG: S-a mutat în display.

MN: Da!

CG: Și este numit acum ”senzor ultra-sonic”.

MN: Da, exact!

CG: În regulă! Ce îl face să fie ultra-sonic? Cum funcționează?

MN: Pe S10, S10 Plus și S10 Plus 5G este o parte a display-ului pe care nu o poți vedea, pentru că este sub ”Swipe to unlock”. Înăuntru, în această zonă, este un senzor de amprentă ultra-sonic. Înseamnă că toată ziua, sunt niște unde care se mișcă de la senzor la ecran. Face asta toată ziua, așteptând să îți vadă degetul.

CG: Ce spui este că nu se activează la contactul degetului cu display-ul, ci undele stau în stand-by non-stop. Funcționează continuu, căutând amprenta!

MN: Da! Are nevoie de foarte puțină energie, așa că nu e consumă multă baterie. Asta înseamnă că poți debloca telefonul când ecranul este pornit sau când este oprit. Pur și simplu dacă aduci degetul deasupra spațiului corect de pe display și senzorul va debloca telefonul.

Astfel, nu trebuie să trezești întotdeauna dispozitivul, pentru că el face asta. Și am încorporat senzorul sub ecran. Este foarte greu să faci asta, astfel încât să treacă undele. Ce face, de fapt, senzorul! Alți senzori de amprentă încorporați în ecran, iau o imagine a amprentei tale unicat și o potrivește.

CG: E ca recunoașterea facială, dar doar cu amprentă și mai rapid.

MN: Da! Asta e ceea ce numim ”tehnologie optică”. Să faci o fotografie și să o potrivești apoi pentru deblocare.

Ultra-sonic este diferit!

Pentru că are undele care trec. Ce face de fapt este să măsoare spațiile dintre liniile amprentei tale.

Fiecare are o amprentă unicat. Senzorul verifică dacă este un spațiu acolo pe care îl citește la fel ca pe cel pe care îl am salvat și dacă e așa, atunci deblochează telefonul. Asta înseamnă cu nu poți să faci o fotografie la deget și nu poți să faci o machetă din silicon și să o faci să meargă.

Pentru că ai nevoie de acel spațiu între liniile amprentei, care există doar pe degetul tău real. Asta înseamnă că este cel mai sigur mecanism pentru a-ți proteja telefonul.

CG: Ce se întâmplă dacă îmi tai degetul?

MN: Dacă îți tai degetul, ai opțiunea să setezi până la 4 amprente. Așa încât, dacă ai un accident, nu îți face griji, poți să înregistrezi altă amprentă.

CG: Bine de știut! Următorul lucru despre care vreau să vorbim este faptul că, evident, nu mai există notch. Cât de mare a fost provocarea pentru Samsung să obțină acest design?

Camera frontală a fost ”o provocare incredibil de mare”

MN: A fost o provocare incredibil de mare. Pentru că ce avem nu este doar un display frumos, ci a trebuit să tăiem o gaură cu ajutorul unui laser pe fiecare display în parte. Iar asta fără să spargem display-ul. Să poți să tai o gaură în display nu este foarte greu.

Samsung MWC 2019: Dar să faci asta fără să afectezi pixelii din jur, este foarte greu. La nivel micro a trebuit să avem o constantă să tăiem display-ul și să introducem acolo camera. Evident, vom face milioane de astfel de unități.

Ceea ce înseamnă că trebuie să automatizăm procesul, ca să facem rapid milioane de unități. Asta fără să fim nevoiți să aruncăm milioane de display-uri. E foarte dificil să faci asta. La Samsung producem display-uri, avem tehnologia să facem asta, așa că – o facem! Dar nu mulți alții pot să facă asta!

CG: Acum, vreau să te întreb un lucru futurist. Ați încorporat senzorul de amprentă în display! Este acolo. Putem vedea pixeli acolo. Așadar, funcționează. Când va funcționa și pentru camere?

MN: Întotdeauna va exista ceva ce oamenii își vor dori în plus, asta e clar!

CG: Doar întreb, pentru că mă gândesc că există un proces de cercetare și pentru acest aspect.

Samsung lucrează la asta?

MN: La Samsung cheltuim miliarde de dolari pe cercetare și dezvoltare. E ceva ce va continua să ne alimenteze compania pe viitor. Ne ascultăm consumatorii și ceea ce ai spus este exact ceea ce speră consumatorii. Nu ar fi minunat dacă am avea camera, dar în același timp să avem ecran deasupra?

Nu putem, încă, să facem asta. Evident, înțelegem că există o nevoie a consumatorilor. Majoritatea consumatorilor se vor gândi că nu poți să faci asta. Pentru că ar însemna să tai display-ul, ceea ce înseamnă că display-ul dispare.

Samsung MWC 2019: Oamenii vor spera că putem să facem asta, dar nu se așteaptă să facem asta. Frumusețea la Samsung este că ne plac provocările și să le demonstrăm oamenilor contrariul. Să ajutăm oamenii să experimenteze lucruri la care nu se așteaptă. Nu o putem face astăzi. Avem de-a face cu tot felul de provocări.

Desigur, acestea sunt lucrurile pe care le experimentăm zi de zi. Dacă se va întâmpla, puteți fi siguri că Samsung o va face. Pentru că suntem siguri că suntem cei mai buni la acest tip de provocări. Rămâneți aproape.

Samsung MWC 2019: De ce e cel mai mândru Mark Notton când vine vorba de gama S10

CG: Sper să fie așa! Suficient despre ceea ce vrem noi. Ce am putea să ne dorim. Vreau să te întreb, ești parte din acest proces al Samsung, de ce ești cel mai mândru din noua gamă S10? Dacă ar fi să alegi o funcție, pe care o consideri cea mai bună și de care ești cel mai mândru, care ar fi aceea?

MN: Am menționat o parte dintre ele. Senzorul de amprentă și tăietura din display pentru camera selfie cred că sunt fenomenale. Lucrurile de care sunt cel mai mândru. O altă funcție pe care o consider foarte utilă este capacitatea de încărcare wireless de la un dispozitiv la altul.

Să poți să-ți încarci dispozitivul doar prin faptul că ai telefonul la tine. Folosesc smartwatch-uri, căști, iar frustrarea intervine când trebuie să călătoresc mult și trebuie să iau câte un încărcător pentru fiecare.

Nu mai trebuie să fac asta de acum. Iau un încărcător pentru telefonul meu mobil, iar telefonul devine încărcătorul pentru cealaltă componentă a mea. Pur și simplu apăs butonul de distribuire wireless a energiei și se transformă într-un încărcător wireless. Pui telefonul cu fața în jos și așezi căștile Buds pe el și instant începe să le încarce.

Cum e mai bună tehnologia Samsung de partajare wireless a energiei decât altele

CG: Ce face ca acest sistem să fie mai sigur, mai bun decât sistemele altor producători? De ce este mai bun?

MN: În primul rând, este foarte eficient. În cazul altor soluții, transferul de energie ar putea reprezenta descărcarea sursei de energie, motiv pentru care oameni ar evita să le folosească. Cel mai important beneficiu pe care îl avem este întocmai beneficiul pe care vi-l arăt aici.

La Samsung avem o gamă de dispozitive și wearable puternice, care sunt foarte populare. Vindem foarte multe ceasuri Galaxy. Aceste Galaxy Buds vor fi incredibil de populare. Să ai capacitatea de a le încărca prin intermediul telefonului este ceva ce nu s-a mai realizat până acum.

Pentru că ecosistemul Galaxy este variat și avem un număr extins de utilizatori, va încuraja mai multe persoane să cumpere noile dispozitive. Pentru că le pot încărca simplu și rapid. Este foarte tare!

CG: Cu alte cuvinte, pierderea energiei prin procesul de încărcare wireless este limitată în tehnologia Samsung.

MN: Da! Am realizat multe în ultimul an de zile pentru a optimiza eficiența ratei de încărcare. Asta înseamnă că dacă folosești telefonul pentru a încărca alte dispozitive, vei avea cel mai eficient transfer de energie. Vei avea o pierdere de căldură, dar e evaporă. L-am făcut să fie foarte eficient. Asta îl face utilizabil în viața de zi cu zi.

Despre Samsung Galaxy Watch Active

CG: Vreau să vorbim un pic despre smartwatch. Nu mai avem cadranul rotativ. Personal, nu prea mi-a plăcut, așa că, pentru mine e un plus. Care sunt noile funcții care vine noul smartwatch de la Samsung?

MN: Poți vedea doar uitându-te la design că ne adresăm unui public diferit. Eu port Galaxy Watch, pentru că proporția încheieturii mele cere asta. Dar nu toată lumea are încheietura mâinii la fel.

CG: Eu nu.

MN: Dacă cineva are încheietura mâinii mai mică, atunci proporția aceasta e mai bună. Și se simte mult mai natural la încheietura mâinii.

CG: Da, îmi place roz.

MN: Da, e grozav. Designul și culorile pe care le avem sunt grozave. În primul rând am vrut să ne asigurăm că le oferim altor persoane posibilitatea să cumpere dispozitivele. Al doilea lucru este reprezentat de faptul că am schimbat interfața. Este foarte simplu să urmărești toate activitățile fitness, locațiile. Nu mai există acel bazel, în parte pentru a obține un ceas mai mic.

CG: Mai puțin e mai bine

MN: Pentru acesta avem un sistem care monitorizează stresul, ritmul cardiac pe durata întregii zile. Este foarte important. Avem și monitorizare pe timpul somnului acum. Așa încât poți să vezi cum ai dormit atunci când te trezești dimineața.

Toate acestea merg fără probleme folosind aplicația Galaxy Health de pe smartphone-uri. Așa încât poți urmări pașii, poți concura cu prietenii tăi, există provocări pentru o lună de zile. Peste 1.3 milioane de persoane se alătură lunar și poți concura cu ei.

Totul este despre a ajuta consumatorii să își îmbunătățească nivelul de fitness. Ca de altfel, sănătatea, să reducă stresul , să monitorizeze somnul și așa mai departe.

În plus, ai peste 60.000 de fețe de ceas pe care le poți instala pe dispozitiv. Pur și simplu apeși de 2 ori pe display și o alegi pe care vrei. Sunt zeci de mii disponibile prin aplicație, ca să îl personalizezi după propria plăcere. Suntem entuziasmați cu aceste noi produse care vor fi disponibile în doar câteva săptămâni.

CG: Vedem , în sfârșit, un ecosistem și un program competitiv care poate aduce oamenii în același loc. Dacă nu ca să împărtășească, cel puțin ca să participe.

MN: Da, să participe. O competiție prietenoasă este întotdeauna binevenită. Eu sunt foarte competitiv din fire, iar dacă văd că cineva face mai bine decât mine o să vreau să ți pasul. Așa o să fac mai multe exerciții pentru sănătate. Vrem să oferim o tehnologie grozavă, produse grozave pe care oamenii să fie mândrii să le poate. Și să le oferim funcționalitatea pentru a le îmbunătăți bunăstarea.

Samsung MWC 2019: Ce pregătește Samsung pentru seria Galaxy A

CG: După cum îi spuneam ieri lui Maxime, îmi place seria A, dar iubesc seria S. Ce pregătiți pentru seria A? Este o serie care nu trebuie neglijată, pentru că sunt o mulțime de persoane cărora le place seria A. O să vedem ceva schimbări și acolo?

MN: Da. Anul acesta, foarte curând. Am lansat două modele luni în cadrul MWC. Este vorba despre A15 și A13. Vom lansa A15 în toate piețele din Europa, iar foarte curând veți auzi despre noi dispozitive care se vor lansa de la Samsung.

Astăzi nu anunțăm nimic, dar în următoarele luni și săptămâni va exista o reîmprospătare a seriei A. E un lucru asupra căruia ne concentrăm foarte mult pentru că înțelegem că în Europa și întreaga lume, consumatorii vor un raport calitate-preț la fiecare gamă din portofoliu.

Am lucrat din greu în ultimile 12 luni, să oferim o gamă extinsă pentru A, de asemenea. Se lansează în scurt timp, așa că fiți ochi și urechi în următoarele săptămâni și luni de zile.

CG: Mulțumim mult pentru timpul acordat și informațiile pe care ni le-ai oferit. Ținem aproape cu privire la noutăți și sperăm să auzim lucruri mărețe despre noile produse lansate de Samsung.

MN: Acesta a fost interviul de la Samsung. Am aflat noi lucruri atât despre componenta tehnică a serie 10, cât și despre seria A.

No comments

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

In order to pass the CAPTCHA please enable JavaScript

Exit mobile version